Pienille projekteille kevyempi kustannuserittely


Tekesin rahoittamissa projekteissa käytettävä kustannusarviopohja uudistuu 27.6. Muutos koskee sellaisia yritysten projekteja, joissa Tekesin rahoitusosuus on enintään 100 000 euroa. 

Jatkossa kustannuslajeja on neljä. Kustannuslajit ovat rahapalkat, henkilösivukulut, ostettavat palvelut ja muut kustannukset. Asiakas tilittää Tekesiin vain projektissa syntyneet palkkakulut ja alihankintana ostamansa palvelut. Muut kustannukset lasketaan palkkojen ja ostopalvelujen summasta vakiokertoimella, joka on enintään 20 %. Muut kustannukset voivat olla esimerkiksi matka- tai laitekustannuksia. Niitä ei tarvitse eritellä Tekesille raportoinnin ja tilityksen yhteydessä.

Muutoksen tavoitteena on keventää asiakkaiden työtä projektien haku- ja seurantavaiheessa. Muutos ei vaikuta jo käynnissä oleviin projekteihin.

Hakemuspalvelu ohjaa hakijan käyttämään oikeaa kustannusarviota ja opastekstit ohjaavat rahoituksen hakemista. Hyväksyttävistä kustannuksista lisää Tekesin verkkosivuilla.

Verkkoasioinnin tuki ja Tekesin asiantuntijat neuvovat tarvittaessa.

Verkkoasioinnin neuvonta arkisin klo 8.00 – 15.00, 029 505 5051, muuna aikana voit lähettää kysymyksesi ja yhteydenottopyyntösi Tekesin verkkosivujen palautelomakkeella.