Oululaisstartup keräsi pääomasijoituksia

Vuole Oy sai noin puolen miljoonan euron pääomasijoituksen.

”Tähtäämme uudella, vielä julkistamattomalla Buzzaar-tuotteellamme suoraan Euroopan markkinoille. Haluamme olla vuoteen 2018 mennessä Euroopan markkinajohtaja paikallisten mediatalojen ja pk-yritysten markkinapaikkateknologiakumppanina”, kertoo Vuolen tuore toimitusjohtaja Antti Eränne.

Vuole on vuonna 2009 perustettu oululainen startup-yritys, joka toi ensimmäisenä Suomeen Facebook-kaupat. Vuole on nyt luonut kokemustensa pohjalta markkinapaikka-alustan, joka yhdistää verkkomedian, verkkokaupan ja sosiaalisen median tehokkaaksi myynti- ja markkinointikanavaksi.

Vuolen Oy:n juuri päättynyt rahoituskierros keräsi yksityisiltä sijoittajilta noin puoli miljoonaa euroa. Yhtiöön sijoittaneista tahoista tunnetuimpia ovat Vigo-kiihdyttämö Gorilla Ventures ja Fonecta Oy. Lisäksi Vuole on saa nyt Tekesin Nuoret Innovatiiviset yritykset -rahoitusta, joka on tarkoitettu nopeaan kansainvälistymiseen.

Eränne toteaa rahoituksen vauhdittavan merkittävästi yhtiön kansainvälisen kasvustrategian toteuttamista.

Vuolen kauppapaikkateknologiaa käyttää tällä hetkellä lähes 1000 yritystä. Tunnetuin Vuolen referensseistä on Ruotsissa Helsingborg’s Dagbladetille tehty median, kanta-asiakasohjelman ja verkkokaupan yhdistävä Shoppia-verkkokaupparatkaisu.

Josi Tikkanen