Oppi – Helsinki Learning Festivalin ohjelmassa yllätyksiä avaruudesta 11.–12.4.

Oppi – Helsinki Learning Festival tuo ensi viikolla Suomeen maailman kiinnostavimmat koulutusalan toimijat. Festivaalin alkua edeltää Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelman aamuseminaari Learning Solutions 2014 – Breakfast Seminar 11.4.

Oppi-festivaaliohjelma sisältää muun muassa Angels, Astronauts and Robots -session, jossa koulutuksen ja oppimisen merkityksestä keskustelevat Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.amin i.am.angel -koulutussäätiön edustaja Lilly Kam ja NASAn avaruusasemalta videolinkin avulla läsnäoleva astronautti.

Kaksipäiväinen festivaali on ainutlaatuinen, kansainvälinen oppimisen ja koulutuksen juhla. Se tuo 90 maailman johtavinta koulutusasiantuntijaa 18 eri maasta ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Festivaali tarjoaa inspiroivan kokonaisuuden puheenvuoroja, työpajoja, esityksiä ja keskusteluja koulutuksen ajankohtaisimmista teemoista. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Lontoon instituutti ja Suklaa.

Puhujina ovat muun muassa kotimaiset asiantuntijat Krista Kiuru, Pasi Sahlberg, Esko Aho ja Saku Tuominen sekä kansainväliset huippunimet Sarah Brown (A World at School), Naomi Williams (Plan International + Nike Foundation), Tony Wagner ('Finland Phenomenon') ja Jennifer Chung ('Investigation of Reasons for Finland's Success in PISA').

Oppi tarjoaa leikkisiä ja kekseliäitä ideoita sekä näkökulmia oppimiseen. Angry Birdseistä tunnettu Rovio yhdistää voimat Aalto-yliopiston onnellisuustutkijan ja filosofin Lauri Järvilehdon kanssa ja osoittaa miksi ja miten oppiminen voi olla hauskaa. Kansainväliset Mozilla Foundation ja Open Knowledge Foundation esittelevät uusimmat ajatukset avoimesta opetuksesta ja internet-työkalujen hyödyntämisestä. Osallistujat pääsevät ikuistamaan festivaalin Oppi Bug -mobiilipelin avulla.

Oppi käynnistää kansainvälisen pop up -festivaalien sarjan. Oppi-festivaalit kiertävät tulevina vuosina eri maissa ja kaupungeissa. Ensimmäisen tapahtuman järjestämiskaupunki ja nimi ovat kunnianosoitus suomalaiselle koulutusosaamiselle.

Oppi on voittoa tavoittelematon festivaali, jossa kaikki puhujat ovat mukana omasta kiinnostuksestaan koulutusta kohtaan sekä halustaan jakaa kokemuksiaan. Opin keskeisimmät teemat ovat uudenlaiset oppimisen tavat, tuoreimmat koulutusinnovaatiot sekä design, pelit, leikki ja teknologia opetuksen välineinä.

Oppi huipentaa suomalaisen koulutuksen superviikon, jonka aikana järjestetään Helsingissä OAJ:n Pelastetaan koulutus! -tilaisuus ja Hämeenlinnassa perinteinen ITK-konferenssi. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kommentoi festivaalin tärkeyttä suomalaisen koulutuksen tulevaisuudelle: "Oppi-festivaali on juuri sitä, mitä Suomi ja suomalainen koulutus tarvitsevat! On erinomaista, että festivaalijärjestäjät ovat olleet aloitteellisia ja tuoneet tilaisuuden Suomeen."

Festivaalin järjestävät Suomen Lontoon instituutti ja Suklaa ja sen pääsponsori on Sanoma Learning.

Festivaalin ohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Festivaalia edeltävä Tekesin Oppimisratkaisut-ohjelman Learning Solutios Breakfast Seminar

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Animaya Grant
Suomen Lontoon instituutti
animaya.grant(at)finnish-institute.org.uk
Puh. +44 (0) 20 7404 3309


Pia Mörk