Opetusalan startupille siemenrahoitusta

Pääomasijoittaja Inventure on sijoittanut Eliademy-opetusalustan kehittäneeseen CBTecciin yli 220 000 euroa.

Nyt kerätty rahoitus on kooltaan siemenrahoitusta, joka edeltää startupien suurempia jatkokierroksia. CBTec kertoo keräävänsä parhaillaan uutta, useamman miljoonan euron kokoista rahoituskierrosta.

Eliademyn tuote on verkossa toimiva opetusalusta. Alustan käyttö on ilmaista opettajille ja oppilaille, mutta yrityskäytöstä Eliademy ottaa vuosimaksua.

Tällä hetkellä Eliademystä on yli 20 kieliversiota ja palvelulla käyttäjiä noin 50 000 kappaletta. Palvelu avattiin helmikuussa 2013.

”Tärkeimmät markkinat ovat tällä hetkellä ja lähivuosina Espanjassa, Arabimaissa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella”, kertoo Eliademyn taustalla olevan CBTecin toimitusjohtaja Sotiris Makrygiannis.

CBTec on Nokia-taustainen yritys. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee neljä entistä Nokian työntekijää. Erityisesti CBTecissä on vanhoja Meegon kehittäjiä. Meego oli Nokian yhteistyössä Intelin kanssa kehittelemä käyttöjärjestelmä, jota myös entisten nokialaisten perustama Jolla on työstänyt eteenpäin.

Yhteensä CBTecillä on kahdeksan työntekijää, mutta Makrygiannisin mukaan yrityksessä on parhaillaan 10 työpaikkaa auki.

CBTec on myös Tekesin asiakas. Tekes on avustanut yrityksen tuotteen kehitystä t&k-avustuksella.

Nyt julkistettu Inventuren sijoitus tulee yhtiön uudesta rahastosta, josta sijoittaja kertoi alkuvuodesta. Rahaston koko on yhteensä 50 miljoonaa euroa.

Josi Tikkanen