Monen käyttäjän videoseinien valmistajalle merkittävä pääomasijoitus

Vuonna 2007 perustettu helsinkiläinen kasvuyritys MultiTouch käyttää 3,5 miljoonan euron pääomasijoituksen myyntiin ja markkinointiin.

MultiTouch valmistaa vuorovaikutteisia näyttöjä, jotka perustuvat sen itse kehittämiin ohjelmistoihin ja laitteisiin. Käyttöliittymä koostuu useasta eri näytöstä, jotka voidaan yhdistää suuriksi videoseiniksi. Näyttöjä on myyty jo lähes 50 maahan.

Yritykseen sijoittivat aiemmat sijoittajat Teollisuussijoitus, Finnvera ja Veritas. Uutena sijoittana kierrokseen osallistui eläkeyhtiö Ilmarinen.

Tekes oli Finnveran ja Keksintösäätiön ohella mukana rahoittamassa MultiTouchin kehitystoiminnan alkuvaihetta. Tekesin rahoitus auttoi tuomaan markkinoille monikosketusnäytön ensimmäiset kaupalliset versiot. Yritys on ollut tiiviisti mukana myös Tekesin sulautetun tietotekniikan Ubicom-ohjelmassa. Kansainvälistymisstrategiaansa MultiTouch on hionut Tekesin Nuorten innovatiivisten yritysten rahoituksella (NIY).

"Tekesin rooli MultiTouchin tuotekehityksessä ja riskinhallinnassa on ollut merkittävä. Tekesin rahoitus on mahdollistanut riskitason noston Olemme ratkaisseet ongelmia, joihin ei muuten olisi tartuttu", toimitusjohtaja Petri Martikainen sanoo.

Lue myös: MultiTouch Oy: Monen käyttäjän kosketusnäyttöjä

Kaj Nordgren