Split Technology osti suomalaisen Ajelo Oy:n

Split Technology, Inc.:n toimitusjohtaja Ario Keshani julkisti 17.11., että Split on ostanut suomalaisen teknologiayrityksen Ajelo Oy:n. Espoolainen Ajelo on rakentanut kehittyneen reititysalgoritmin joka mahdollistaa matkojen jakamisen lähtöosoitteen ja määränpään perusteeella optimoimalla matkan keston, etäisyyden ja hinnan. Split suunnittelee hyödyntävänsä Ajelon teknologiaa jaettujen kyytien palvelutarjonnassaan.

"Ajelon tavoitteena on aina ollut tarjota teknologiaa joka mahdollistaa vallankumouksen liikenteessä. Split jakaa intohimomme, missiomme ja arvomme, joten olemme yhdistymisestä innoissamme,” sanoo Teemu Sihvola, Ajelo Oy:n toimitusjohtaja.

Split tulee hyödyntämään operointi- ja liikenneosaamistaan Ajelon teknologian parantamisessa ja jatkokehittämisessä. Ajelon teknologia on jo menestyksellisesti käytössä Helsingissä Kutsuplus-palvelussa.

”Tämä yrityskauppa auttaa meitä tavoitteessamme tarjota edullisia ja käteviä liikkumisvaihtoehtoja kaupungeille. Olemme innoissamme tuotekehitysosaamisen tuomasta lisäarvosta Splitille,” sanoo Ario Keshani.

Split Technology on kotoisin Washington DC:stä, ja sen tavoitteena on tarjota edullisia ja käteviä jaettujen kyytien palveluja käyttämällä uusinta teknologiaa ja reititysalgoritmeja.

Eero Lukin