Vuorovaikutteiset aamukahvit hörpittiin ympäri Suomea

Tekesin Liideri (Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa) -ohjelman ensimmäinen videoyhteyksillä toteutettu aamukahvitilaisuus nautittiin yhtäaikaisesti yhdessätoista kaupungissa 14. toukokuuta. ELY-keskuksissa ja Helsingissä Tekesin tiloissa järjestetty tapahtuma keräsi paikalle 150 inspiroivasta isosta kuvasta ja tuottavuudesta kiinnostunutta henkilöä.

Pieni jännittyneisyys oli ilmassa, sillä kyseisellä toteutuksella järjestetty videoyhteystapahtuma oli Liideri-tiimille ensimmäinen laatuaan. Tekniikka toimi ja eri paikkakunnat saatiin samaan videoyhteyteen. Tapahtuman puhujat olivat Helsingin lisäksi Kuopiossa ja Turussa, mutta kommentteja ja kysymyksiä puhujille saattoi tulla mistä ELY-keskuksesta tahansa.

Tapahtuman puhujina toimivat muun muassa varatuomari ja Laissa Oy:n perustaja Jorma Vartia, joka puhui paljon innostamisesta. Omassa työssään hän avustaa yrityksiä kansainvälistymään, mutta myös sopimusasioissa ja rahoituksessa. Innostamisesta ja innostuksesta hänen yksi esimerkkinsä kertoi Nokiasta ja nokialaisista, jotka olivat intohimoisesti ja innostuneesti mukana kehittämisessä yrityksen kasvuvuosina. Intohimo näkyi tuloksissa, sillä Nokia kasvoi yhtenä vuotena 50 prosenttisesti, joka oli hurja vauhti kasvavalle yritykselle.
Vartian esitysmateriaaleissa oli myös lainaus Steve Jobsilta. Avainasia oli työstä nauttiminen. Työn tulisi olla kuin harrastus, sillä tarkoituksellinen työ innostaa ihmisiä.

Lauri Järvilehto Filosofian Akatemiasta käsitteli tulevaisuuden työn merkityksellisyyttä. Järvilehdon unelma olisi Suomi, jossa vuonna 2023 jokaisella jokaisena maanantaina olisi kiva herätä töihin. Joukkokukoistuksen avainasiana onkin yksilöiden henkilökohtainen kiinnostus siihen, mitä tekevät.

”Innostuksesta syntyy osaaminen!”, toteaa Järvilehto.

Tapahtuman vieraissa ja muissa puhujissa näiden kahden ensimmäisen puhujan sanat upposivat syvälle. Asiaa päiviteltiin, miten pienilläkin asioilla tuottavuutta voidaan parantaa ja miten jopa omassa yrityksessä on unohdettu työntekijöiden innostaminen. Ehkä tässä opittiin ja päivitettiin asioiden merkitystä.

”Innostaminen on jäänyt toisarvoiseksi”, totesi myös puheenvuoron tapahtumassa pitäneet Staironin Tapio Hussi ja Jouni Mäenpää, lupautuen laittavan enemmän ajatuksia asialle jatkossa.

Esitykset

 

Seuraavat videoyhteyksillä toteutetut aamukahvit järjestetään 10.6. jossa teemana Itsensä johtaminen. Tapahtumaan voi ilmoittautua 3.6. saakka. Ohjelmaan voit tutustua täällä, jossa myös ilmoittautumislinkki. Olet tervetullut ja pyydä työkaverisikin mukaan!

 

Miia Linnusmaa