Töissä pitää voida hyvin joka päivä

Pelkät kekkerit eivät riitä, ei myöskään pallomeri toimiston nurkassa. Pitää porukalla selvittää, minkälaiset asiat tukevat parhaiten työntekoa ja uralla etenemistä tai työkyvyn säilyttämistä.

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina 13.4. Työelämäsivuillaan jutun yritysten työhyvinvoinnista tai pitäisikö oikaista vaikkapa termiksi työn sujuvuus. Jutussa esitellään työterveyslaitoksen tutkijoiden tutkimustietoa ja muutamien työpaikkojen onnistuneita käytäntöjä.

Vincitin ohjelmistosuunnittelija Iikku Mattilan mukaan työhyvinvointi lähtee pohjimmiltaan yrityksen hengestä (kulttuurista) – siitä, että jokainen tulee kuulluksi ja kokee kuuluvansa yhteisöön, jolla on sama tavoite. Ohjelmistoalalla on paljon ihmisiä, jotka haluavat koko ajan kehittyä. On mahtavaa työskennellä ympäristössä joka tukee sitä.

Kaivosyhtiö Normet on kuntouttanut työntekijöitä työajalla. Tavoitteena on ollut estää työntekijöiden luisuminen työkyvyttömyyseläkkeelle. Hitsaaja Eino Savolainen kertoo, että ennen kuntoutusta kirurgi meinasi leikata, mutta nyt ei enää ole tarvetta.

Lue HS:n juttu työajan hupenemisesta

Miten työpaikallasi parannetaan työhyvinvointia? Työterveyslaitoksen kysely www.tepsi.fi

 

Nuppu Rouhiainen