Suomi tarvitsee 5 miljoonaa liideriä!

L-I-I-D-E-R-I-T aamukahvien 2014 sarja päättyi teemaan Läsnäolo ja tuottavuus. Teema elää ja aamukahvien aamukahvit juodaan 11.3.22015 Helsingin Messukeskuksessa ja samaan aikaan virtuaalisesti eri puolilla Suomea.

Ohjelman johtoryhmän jäsen Annu Tuominen Normet Oy:stä korosti avauspuheenvuorossaan tarvetta olla läsnä tässä ja nyt, siinä roolissa missä kulloinkin on. "On tärkeää liittää käsillä oleva tekeminen isompaan kokonaisuuteen. Lisäksi tarvitaan joustavuutta ajatteluun ja tekemisiin. Suomi tarvitsee 5 000 000 liideriä!"

Läsnäolo ei aamukahveilla jäänyt vain puheen tasolle. Osallistujat eri puolilla Suomea saivat maistella pysähtymisen voimaannuttavaa vaikutusta. Virpi Koskelan, Lahti School of Innovation, opastuksella kokeilimme läsnäolon kokemusten merkityksellisyyttä. Tehtävä oli palauttaa mieleen muisto, jolloin on tehnyt jotakin merkityksellistä. Tilaisuus päättyi Antti-Juhani Wihuri virittämään Mindfulnes-harjoitukseen. "Olemisen laatu on avain onnistumisiin" kiteytti Wihuri pysähtymisen merkitystä.

Lukuvinkkinä joululomalle, käteensä voi ottaa vaikkapa uuden kirjan Vauhtia pysähtyneisyydestä, jossa avataan käytännön työkalujen avulla reflektiivisen työotteen vaikutusta osaamisen johtamiseen ja suorituskykyyn.

Aamutilaisuuden videotallenteet löytyvät vkon 51 aikana. Siellä ovat myös aiemmin toteutettujen aamukahvien videotallenteet.

Nuppu Rouhiainen