Suomen parhaat työpaikat 2014 julkistettu – kärkikolmikossa Liiderin projektiyrityksiä

Great Place to Work –Instituutti on julkistanut kuluvan vuoden parhaat työpaikat. Liiderin projekteissa mukana oleva Vincit voitti yleisen sarjan, jossa kilpaillaan 50–499 työntekijän sarjassa. Liiderin projekteissa myös mukana oleva SICK paistatteli kunniakkaasti kolmannella sijalla pienten sarjassa. Pienten sarja koostuu kooltaan 15–49 työntekijän yrityksistä.

Suomen parhaat työpaikat -tutkimusta on toteutettu vuodesta 2002 lähtien. Tutkimuksessa mukana olevat työpaikat ovat edelläkävijöitä johdon ja henkilöstön välisen luottamuksen rakentamisessa.
”Suomen parhaat työpaikat asettavat standardin luottamusta ja välittämistä vahvistavalle johtamiskulttuurille. Ne haastavat muidenkin yritysten omistajat punnitsemaan, millaisia vaatimuksia he yritystensä johtamiselle asettavat. Samalla Suomen parhaat työpaikat -lista ravistelee myyttejä hyvän työpaikan rakentamisesta. Nämä organisaatiot osoittavat esimerkillään, että hyvän työpaikan rakentaminen ei ole lähtökohdiltaan rahakysymys; se on valinta, jossa johdon todelliset arvot mitataan”, Great Place to Work® Institute Finlandin toimitusjohtaja Mona Rundberg muistuttaa.


Tutkimuksessa parhaat työpaikat erottuvat tavallisesta suomalaisesta työelämästä erityisesti kyvyssään rakentaa luottamusta johdon ja henkilöstön välille. Kun johdon ja henkilöstön välillä vallitsee vahva luottamus, on johdon toiminta uskottavaa, johto kunnioittaa henkilöstöä ja toimii oikeudenmukaisesti.

Suomen parhaat työpaikat -listalle ylsi tänä vuonna 36 prosenttia kaikista Great Place to Work:n tutkimista 138 organisaatiosta. Kaikkiaan tutkituissa organisaatioissa työskenteli yhteensä 45 400 työntekijää.

Tutustu Vincit Oy:n sarjakuvaan: Menestys syntyy rohkeasti kokeilemalla

 

Miia Linnusmaa