Liiderin 100. projekti käynnistyi: OptoFidelityllä asiakastyytyväisyys määrää suunnan

Maailman johtavat teknologiayritykset tekevät tuotekehitysprosessiaan suomalaisen kumppanin kanssa. Tampereen teknillisen yliopiston kyljestä löytyy kosketusnäyttöjen robottitestauksen kärkinimi OptoFidelity.

Nopeaa ja kannattavaa kasvua tekevän yrityksen älyä, robotiikkaa ja mekaniikkaa yhdistelevillä testausautomaatiojärjestelmillä testataan esimerkiksi puhelimia, tabletteja, tietokoneita ja autoissa käytössä olevia kosketusnäyttöjä. Asiakkaan lopputuotteiden laadun varmistuksessa ja bisneksen kasvattamisessa OptoFidelityllä on olennainen rooli.

Kun bisnestä tehdään kapealla erityisfokuksella, tie käy väistämättä maailmalle. Se asettaa myös erityisvaatimuksia yrityksen sisäiselle tekemiselle. Vastatakseen näihin kansainvälisen kasvun asettamiin vaatimuksiin, OptoFidelity loi kehittämisprojektin sisäiselle tekemiselle, johon se haki ja sai rahoitusta Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa -ohjelmalta.

Jotta pienen yrityksen ketteryys ja nopea reagointikyky säilyisivät myös tulevaisuudessa, OptoFidelityllä panostetaan erityisesti työn tekemisen tapoihin ja johtamiseen. Yritys kasvaa nopealla tahdilla, joten kasvukivut ovat väistämättömiä. Kasvukivut pyritään kuitenkin ratkaisemaan sillä samalla innolla ja ketteryydellä, joka näkyy OptoFidelityn kaikessa tekemisessä. Yrityksessä on hoksattu käytännössä se, että innostavalla työllä tehdään menestyvää bisnestä.

Menestyvän bisneksen takana on tyytyväinen asiakas

OptoFidelityn asiakkaat ovat vaativia ja projektit pitää toteuttaa suomalaisittain uskomattoman nopealla aikataululla. Asiakkaat käyttävät yrityksen tuotteita liiketoimintansa ytimessä – tuotekehityksessä. Siksi OptoFidelityllä asiakkaan on oltava ihan oikeasti kaiken tekemisen ytimessä.

"Asiakkaat ostavat osaamistamme ja sitä, miten ratkaisemme tällä osaamisella heidän tuotekehityksensä ongelmia. Olemme propellipäitä ja tarjoamme usein asiakkaallemme sellaisia ratkaisuja, joita kukaan ei ole osannut tarjota. Siksi meidän pitää ymmärtää aukottomasti asiakkaan tarpeet", toteaa OptoFidelityn toimitusjohtaja Pertti Aimonen.

Tämän vuoksi asiakas nostettiin keskiöön myös siinä vaiheessa, kun lähdettiin kehittämään yrityksen sisäisiä prosesseja, toimintamalleja ja johtamista vastaamaan kasvavaa liiketoimintaa.

Tyytyväisen asiakkaan takana on tyytyväinen työntekijä

"Kun tekemistämme ohjaa asiakas, kenenkään ei tarvitse kyseenalaistaa suuntaa tai ohjeistuksia. Kaikki OptoFidelityllä on innoissaan nimenomaan asiakkaiden auttamisesta. Meillä tärkein sisäisten prosessien kehittämistä ohjaava tekijä on asiakkaan kuuntelu. Teemme käytännössä asiakkaan kokemuksen näkyväksi yrityksemme sisällä", kertoo OptoFidelityn henkilöstöpäällikkö Karoliina Hälli, joka vastaa myös yrityksen Liideri-projektista.

Johtamisen ja työn tekemisen tapojen kehittämisessä OptoFidelityä auttaa Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa –ohjelma. OptoFidelityn projekti on Liiderin sadas projekti ja sen puitteissa yritys kehittää seurantajärjestelmän, jonka avulla se pysyy perillä siitä, miten asiakkaalla sujuu heidän tuotteidensa kanssa. Seurantajärjestelmän keräämä asiakastieto valjastetaan kaiken toiminnan ohjaajaksi: sen perusteella kehitetään tuotteita, tehdään töitä ja johdetaan. Järjestelmän avulla pyritään varmistamaan sekä tyytyväiset asiakkaat että tyytyväiset työntekijät.

"OptoFidelityllä menee nyt kovaa ja markkinat maailmalla vetävät. Tällaisia menestystarinoita Suomi tarvitsee. Tapa, jolla he kehittävät sisäistä tekemistään on esimerkillinen: johto on sitoutunut ja työntekijät ovat mukana kaikessa. Kasvusta ja sen myötä syntyvistä prosesseista huolimatta jokaisella työntekijällä säilyy vapaus ja vastuu. Sillä tavalla innovaatioita syntyy tulevaisuudessakin", kiteyttää Liiderin ohjelmapäällikkö Nuppu Rouhiainen syitä, miksi OptoFidelity sai rahoituksen Tekesiltä ja pääsi käynnistämään Liideri-ohjelman sadannen hankkeen.

Sarjakuva: OptoFidelity – Asiakastyytyväisyys näyttää suunnan (pdf)
Video: OptoFidelityn testausrobotti haastaa ihmisen
Video: Näin OptoFidelityn testausrobotti toimii käytännössä

 

Lisätietoja:
OptoFidelity, Karoliina Hälli
, HR-päällikkö, karoliina.halli(at)optofidelity.com,
041 5353 276

Liideri-ohjelma, Nuppu Rouhiainen, ohjelmapäällikkö, nuppu.rouhiainen(at)tekes.fi, 02950 55 949
www.tekes.fi/liideri 
Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa