L-I-I-D-E-R-I-T aamukahvit: Itsensä johtaminen ja tuottavuus keräsi suuren osallistujajoukon ympäri Suomea

L-I-I-D-E-R-I-T aamukahvit juotiin jälleen tiistaina 10.6. yhteensä 16 eri paikkakunnalla. Osallistujia oli yhteensä reilu 200. Itsensä johtaminen on kiinnostava aihe ja saimmekin kuulla erinomaisia esityksiä ja esimerkkejä.

Liideri-ohjelman johtoryhmän puheenjohtajan Merja Fischerin puheenvuorossa kaikki liittyy kaikkeen. Toiminnan kehittäminen ei ole vain hauskaa ja hyvää, vaan kyse aina liiketoiminnasta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Positiivinen ilmapiiri syntyy kohtaamisissa. Merjan ohje olikin: 1) arvosta toista ihmistä – arvostelu on aivan eri asia kuin arvostaminen, 2) oivalla se, että teet itse omat valintasi, 3) mieti, mistä saat työn iloa. Tehtäviä et aina voi valita, mutta voit valita asenteen, miten niihin suhtaudut, ja 4) harjoittele positiivisesti poikkeavaa käytöstä. Hymyile vaikka vastaantulijalle kadulla tai kysy työkaverilta, mitä hänelle kuuluu.

Kari Kärkkäinen insinööritoimisto Comatecista Tampereelta tunnusti heti aluksi, että kehittämisasiat ovat aina olleet hänellä lähellä sydäntä. Kari kertoi kaksi omakohtaista esimerkkiä haastamisesta itsensä kehittymään. Lähtökohtia kehittymisessä on kaksi. Ensin pitää tunnustaa, ettei itse ole kaikki tietäväinen vaan otettava muut huomioon. Toinen ohje oli PAKOTA itsesi kehittymään. Lopuksi Kari kertoi yhden tärkeimmistä opeista, opettele sanomaan myös ei!

Torfinn Slåen kysyi, osaammeko valita ja antoi meille heti käytännön vinkin, jolla helpotamme omaa elämäämme työssä.

Janne Ruohisto taas kertoi, että olemme kaikki tekijöitä, auttajia tai lurkkijoita.

Maestron Kati Hietaranta ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston Sami Juntunen pitivät yhteisesityksen tutkimushankkeeseen Organisaatio 2.0 teemaan liittyvästä tutkimus- ja kehitystyöstä, jossa tunnistetaan edelläkävijäorganisaatioiden piirteitä ja rakennetaan tuottavia, tulevaisuuden työn tekemisen ja työn organisoinnin käytänteitä. Maestro on lappeenrantalainen ohjelmistoalan kasvuyritys, jossa haasteena tehdyn kyselyn mukaan on oman työn hallinnantunteen menettäminen. Nyt on koko porukan kanssa lähdetty rakentamaan yrityksen omaa lintutaloa, uusia tapoja joilla saadaan hallinnantunne omaan tekemiseen ja vähennettyä työnpirstaleisuutta. Ponnistukset näkyvät jo ensimmäisinä tuloksina, tuotekehityksessä työskentelevät tuntevat jo hallinnantunteen lisääntyneen. Pitää muistaa, että organisaatio ei ole kone, sitä ei edes insinööri pysty säätämään mieleisekseen, vaan on edettävä askeleittain ja uutta mallia jatkuvasti muokaten.

Lopuksi Eija Kiviranta Dream Pilotsilta kertoi intuitiosta itsensä johtamisessa. Eija kertoi, mitkä kaikki asiat vaikuttavat ihmisen toimintaan. Paljon asioista on selkäytimessä, omissa kokemuksissa ja tunteissa. Asioita voi harjoitella. Eija kannusti olemaan rohkea ja tunnustamaan sekä tunnistamaan omat intuitiot. Lopuksi teimme pienen testin, jossa lueteltiin arkipäiväisiä sanoja ja jokaisen piti miettiä, mikä aistijärjestelmä ohjaa intuitioon.

Esitykset

Seuraava L-I-I-D-E-R-I-T aamukahvitilaisuus on D – Dialogi, yhteistyö ja Tuottavuus 28.8.2014 

Ilmoittaudu

Nuppu Rouhiainen ja Maria Mustonen