Ideoita vaihdettiin yli sadan hengen voimin

Liideri-ohjelman Ideat Vaihtoon! -työseminaari järjestettiin Finlandia-talolla 2. huhtikuuta. Päivä tarjosi yrityksille uusia ideoita työntekoon. Case-esimerkkien avulla kuultiin miten liiketoimintaa, tuottavuutta ja kansainvälistä kilpailukykyä sekä työn iloa on yrityksissä parannettu.

Tapahtuma kokonaisuudessaan antoi työkaluja työntekijälähtöiseen innovaatiotoimintaan. Esillä oli kahdeksan kehittämisprojektia oppeineen ja oivalluksineen. Tutkijat kommentoivat lyhyesti kutakin esitystä ja yleisöllä oli mahdollisuus kysyä ja kommentoida.

Vincit Oy:n Johanna Pystynen oli kertomassa heidän U.T.O.P.I.A. -hankkeesta. Yritystä ja sen henkilöstömalleja on haluttu tehdä uudella tavalla. Kyseenalaistamalla ja kokeilemalla on päästy toimivaan ratkaisuun. Yksilötason ja tiimitason unelmat on kerätty kokoon ja niiden pohjalta on visualisoitu, miltä näyttää vuoden 2020 unelmakuvat.

Päivän päätösteemassa kuultiin Sick Oy:n Ari Rämön ja JAMK:n Heikki Toivasen ajatuksia tuoreista näkökulmista johtamiseen. Keskustelussa pohdittiin, miksi arvostaminen ja kaverijohtaminen ovat jääneet niin pieneen rooliin työelämässä? Viimeinen teema toimi oivallisena siltana Jenni Nevasalon puheenvuoroon, miksi tarvitaan 5 000 000 johtajaa?

Päivän aikana nostettiin innostuneesti esille uusia ajatuksia ja kokemuksia. Uusien oppien ja oivalluksien määrää on mahdoton lyhyesti kuvata. Päivän esitysmateriaalit löytyvät täältä .

 

Sarjakuvat palkittiin

Liiderin ensimmäiset sarjakuvahankkeet Norpe Oy, Vincit Oy, Helsingin yliopisto, Realco Oy ja Hydroline Oy palkittiin tapahtumassa diplomein. Sarjakuvat löytyvät Liideri-ohjelman nettisivuilta. Päivän oppeja ja oivalluksia työstetään Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa kampanjasivuille, jonne voi jättää omat hyväksi koetut tavat.

 

Miia Linnusmaa, Nuppu Rouhiainen