I – Ilo, innostus, intohimo ja tuottavuus

Mistä sinä saat työn iloa? Miten ilon ja innostuksen voi tartuttaa muihin? Työn iloa saadaan mm. aikaansaannoksista ja onnistumisista. Moni kertoi, että oma hyvä fiilis tarttuu myös ympärillä oleviin.

Liideri-ohjelman aamukahvitilaisuudessa oli ruutujen ääreen kokoontunut tällä kertaa noin 140 osallistujaa kahdeltatoista paikkakunnalta ympäri Suomea. Aktiivisimmat kommentoijat tulivat tällä kertaa Rovaniemeltä ja Mikkelistä.

Liideri-ohjelman johtoryhmän puheenvuorossa Juha Antila SAK:sta totesi, että Erik Allardin vanha luokitus: Having, Loving ja Beeing on edelleen tärkeä perusta nykypäivän työpaikkojen toimivuutta rakennettaessa.
Perusasioiden kuten esimerkiksi turvallisuuden tulee olla kunnossa, mutta se harvoin riittää työn iloon. Ilon aiheita tulee pienistä asioista ja niistä tulee nauttia. Työn merkityksellä usein saavutetaan iloa, innostusta ja intohimoa.

Great Place to Workilta ®Hanna Chiorazzo kertoi
heidän missiokseen parantaa yhteiskuntaa auttamalla organisaatioita kehittämään parempia työpaikkoja. "Hyvä työpaikka ei tapahdu vaan se tehdään", totesi Hanna puheenvuorossaan.

Työn tuunaamisella iloa työhön esimerkkinä Jari Hakanen kertoi erään ruokakaupan hidaskassan suosiosta:
"Ei minua ole palkattu pelkkiä jogurttipurkkeja lyömään, minut on palkattu luomaan hyvää fiilistä ihmisille. Tai niin sen ainakin itse näen. Mitä järkeä minun olisi yrittää tehdä esimiestäni tyytyväiseksi, jos voin tehdä asiakkaat iloisiksi ja sitä myötä nauttia myös itse?" kertoo Jama Jama omasta työstään.

Liideri-ohjelman käynnistämä SYKE-projekti tarjoaa teollisuusyrityksille konkreettisia malleja ja parhaita käytäntöjä, joiden avulla ne voivat tehokkaasti hyödyntää digitaalisia toimintatapoja. Harri Lakkala kertoi, kuinka uutta sykettä on saatu suomalaiseen teollisuuteen digitalisoinnilla. Käykääpä katsomassa digitaalisesti verkossa www.insyke.fi ja https://www.youtube.com/user/insyke1

Kaikki 19.11. ja aiempien aamukahvitilaisuuksien materiaalit löytyvät www.tekes.fi/liideri/kampanja/aamukahvit

Muistathan myös vuoden viimeisen aamukahvitilaisuuden 10.12 klo 8.30-11.00 L – Läsnäolo ja tuottavuus 

Ethän unohda kampanjaa Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa. Suomessa ei ole vielä 5000 000 johtajaa!


Nuppu Rouhiainen