Kuusi miljoonaa euroa ICT 2023 -ohjelman tietoturvatutkimukseen ja yritysprojekteihin

Suomen Akatemia ja Tekes ovat tehneet ensimmäiset rahoituspäätökset ICT 2023 -ohjelmaan ja siihen liittyviin yritysprojekteihin. Suomen Akatemia myönsi 3,7 miljoonaa euroa tietoturvatutkimuksen hankkeisiin ja Tekes 2,3 miljoonaa euroa tutkimushankkeisiin liittyviin yritysten projekteihin.

Ensimmäisellä hakukierroksella Suomen Akatemia sai 50 hakemusta ja Tekes 18. Suomen Akatemia päätti rahoittaa 6 hanketta ja Tekes nyt alkuvaiheessa 8 hanketta. Lisäksi ICT 2023 -ohjelmakokonaisuuteen liittyy useita Tekesin jo aiemmin rahoittamia ja myöhemmin rahoitettavia yritysten projekteja.

Oulun yliopiston tutkimushankkeessa tutkitaan kriittisten tietoverkkojen ja perusrakenteiden tietoturvaa, testausta, hallintaa ja tilannetietoisuutta. Tekes rahoittaa tutkimushankkeen rinnalla 5 yritysten tutkimus- ja kehitysprojektia yhteensä 1,1 miljoonalla eurolla.

Turun yliopiston johtamassa tutkimushankkeessa pyritään tunnistamaan ja ratkaisemaan kriittisiä tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan liittyviä ongelmia pilvipalveluja käytettäessä tai kun tietoturva toteutetaan pilvipalveluna. Tekes rahoittaa tutkimushankkeen rinnalla 3 yritysten tutkimus- ja kehitysprojektia yhteensä 1,2 miljoonalla eurolla.

ICT 2023 tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelman tavoitteena on syventää tietojenkäsittelyosaamista. Suomen Akatemia ja Tekes käynnistivät ohjelman ICT 2015 -työryhmän esityksen perusteella. Ohjelma kokoaa yhteen yliopistot, tutkimuslaitokset, yritykset ja rahoittajat.

Suomen Akatemian tiedote

ICT 2023 tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelma

Lisätietoja Tekesissä

Asiantuntija Tiina Nurmi
Tekes
p. 029 505 5868
tiina.nurmi (at) tekes.fi


Anne Palkamo