Kumppanuus-ohjelmalla vauhtia Venäjän kauppaan

Viime vuosien Tekesin ja ELY-keskuksen yhteistyö suomalaisten yritysten myynnin kasvattamiseksi on tuottanut hyvin tulosta. Yhtenä esimerkkinä ovat ne suomalaiset nanoteknologiaa hyödyntävät yritykset, jotka ovat saaneet jalansijaa Venäjän markkinoille.

Kuluvana vuonna Tekesin "Nanotech Finland – Partnering with Russia" -tiimi on kartoittanut uusia alueita ja kanavia, joiden kautta suomalaista osaamista voidaan viedä ulkomaille tehokkaasti. Tiimimme on muun muassa löytänyt uutta potentiaalista kontaktipintaa yhdessä suomalaisen Photonics.fi -verkoston kanssa – Venäjällä löytyy kasvava intressi fotoniikan tuotteita kohtaan. Maaliskuussa tehty vierailu Photonics Moscow -messuille vahvisti oletuksiamme Venäjän markkinoiden kiinnostavuudesta. Messuilla oli yli 20 eurooppalaista alan yritystä sekä lisäksi kiinalaisia ja amerikkalaisia yrityksiä. Suomalaisia yrityksiä ei vielä näkynyt.

Yhdessä Photonics Finlandin ja ELY-keskuksen kanssa on perustettu uusi Kumppanuus-ohjelma Photonics Value Chain Partnership. Team Finland -hengessä avaamme uusia markkinoita suomalaiselle korkean teknologian osaamiselle! Tervetuloa mukaan syksyllä alkavaan ohjelmaan!

Lisätietoja

Photonics Value Chain Partnership -esite (pdf)