Kasvuryhmän yrittäjät: Kasvu on meistä kiinni

Pk-yritysten vetäjät innostivat Kasva Suomi! -tapahtumassa toisiaan rohkeaan kasvuun. Samalla julkaistiin Kasvun mekanismeja, jossa kasvuyrittäjät kertovat yrityksensä kasvamaan saaneista tekijöistä.

Kasvuryhmä on yrittäjien verkosto, jonka idea on kasvuhakuisten yrittäjien välinen tuki, sparraaminen ja tiedonjako. Tavoitteena on, että Suomessa on viiden vuoden kuluttua vähintään kaksi uutta miljardin liikevaihdon yritystä sekä 5-10 uutta 100 miljoonaa vaihtavaa yritystä.

"Nopeasti muuttuvassa taloudessa jatkuva uuden etsiminen ja rohkea kokeilu ovat myös välttämätöntä ja parasta riskienhallintaa. Kilpailijat kurvaavat paikalleen jämähtäneen yrityksen ohi nopeasti", sanoo Kasvuryhmän puheenjohtaja, Normet Groupin omistaja Aaro Cantell.

"Kasvusta puhuminen ei riitä, vaan nyt meidän yrittäjien on tartuttava toimeen. Olemme testanneet Kasvuryhmä-konseptia vuoden ajan, ja nyt kutsumme mukaan lisää keskisuuria yrityksiä, joilla on halu asettaa kovat kasvu- ja uudistumistavoitteet ja jotka ovat valmiita rohkeaan kokeiluun. Olemme paitsi yritysten myös Suomen asialla. Keskisuurissa yrityksissä on kaikkein suurin potentiaali kasvaa ja työllistää."

Kasvun mekanismeja -julkaisussa 15 suomalaista menestynyttä yrittäjää ja yritysjohtajaa tarkastelee yrityksensä kasvuvaihetta. Näitä yrityksiä ovat mm. F-Secure, Kemppi, Ledil, Normet, Oilon, Oras Group, UPM Raflatac, Robit Rocktools ja Planmeca.

Lue lisää

Team Finland tukee Kasvuryhmän toiminnan käynnistämistä. Kun päätät lähteä liikkeelle, Team Finland tarjoaa rahoitusta, palveluja ja verkostoja kasvuun ja kansainvälistymiseen. Lue lisää

Kaj Nordgren