Inspiroiva ja innostava johtaminen palkittiin

Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen, 34, on voittanut Vuoden Nuori Johtaja 2014 -kilpailun. Suomen Nuorkauppakamari myönsi palkinnon kahdeksannen kerran. Palkinnolla halutaan korostaa kehittyvää ja kestävää johtajuutta ja se jaettiin Nuori Johtajuus -seminaarissa Tekesissä.

Mikko Kuitunen, Vincit OyMikko Kuitunen on ollut perustamassa 8 yritystä. Näistä yrityksistä ensimmäinen ja toistaiseksi suurin on Vincit Oy. Vincit Oy työllistää nykyisin yli 100 henkeä. Kuitusen tapa johtaa omalla esimerkillään ennakkoluulottomasti ja osallistavasti vakuutti tuomariston.

"Arvostimme erityisesti Kuitusen kykyä osallistaa ja motivoida työntekijöitään kohti menestystä. Johtajuus punnitaan, kun yritystoiminnassa on haasteita ja ollaan vaikeissa tilanteissa. Mikko on esimerkillisellä ja vastuullisella toimintatavallaan nostanut yrityksensä useamman notkahduksen jälkeen määrätietoiseen kasvuun", toteaa tuomariston varapuheenjohtaja Mervi Vuorinen

Vincit on tänä vuonna Suomen paras työpaikka ja Euroopassa kahdeksanneksi paras. Lisäksi yritys on valittu Työelämä 2020 -hankkeen mallioppilaaksi. Sisäistä luottamusta mittaava Trust Index on Vincitissä huippuluokkaa. Vincit palkittiin myös 2013 Vuoden Yrityksenä. Palkinto jaetaan taloudellisen menestyksen ansiosta.

"Vincit on tällä hetkellä huippukunnossa, muttei taival ole ollut helppo. Takana on konkurssin partaalle ajautuminen vuosi perustamisen jälkeen, liikevaihdon merkittävä pudotus suurimman asiakkaan lähtemisen myötä sekä merkittävien tappioiden hetkiä. Yritystä kehitetään kuitenkin pitkäjänteisesti sitoutuneesti ja isommatkin notkahdukset hoidetaan ja niissä tilanteissa ei hätäillä", Mikko Kuitunen toteaa.

Johtajana Kuitunen uskoo ihmisten haluun tehdä työnsä hyvin ja olla tekemisistään ylpeitä. Hän kannustaa vastuunkantoon ja fail fast -filosofiaan. Kuitusen moton mukaan anteeksi saa helpommin kuin luvan. Hän pyrkii rohkaisemaan työntekijöitään tekemään päätöksiä niin uusien asioiden ennakkoluulottoman kokeilun kuin vanhojen käytäntöjen lopettamisen suhteen.

Kuitunen ei pidä kynttilää vakan alla, vaan jakaa osaamistaan ja oppimaansa laaja-alaisesti erilaisissa tilaisuuksissa, oppilaitoksissa ja muissa yhtiöissä osakkaana sekä hallituksen jäsenenä.

"Olen ollut viimeisen kolmen vuoden aikana perustamassa seitsemää muuta yritystä ja lisäksi sijoittanut useisiin startup-yrityksiin. Nämä yritykset työllistävät tällä hetkellä 150 henkilöä ja muutamilla on todella kova kasvuvauhti. Tästä porukasta nousee tulevaisuudessa Vincitin tasoisia, hienompiakin yritystarinoita."

Vuoden Nuori Johtajan -kunniamaininnat myönnettiin Kone Hissit Oy:n toimitusjohtaja Heikki Haasmaalle,  Enfo Zender Oy:n toimitusjohtaja Tero Saksmanille ja Nordic Power Service Oy:n Oskari Tuhkaselle. Samassa tilaisuudessa palkittiin Teknologiateollisuuden Vuoden Nuori Johtaja 2014, jonka pokkasi Kone Hissit Oy:n toimitusjohtaja Heikki Haasmaa.

 

Lisätietoja:

Vincit Oy, Mikko Kuitunen, toimitusjohtaja, puh.  040 589 8316, mikko.kuitunen(at)vincit.fi

Suomen Nuorkauppakamarit ry, Mervi Vuorinen, kehitysjohtaja, Kestävä johtajuus, mervi.vuorinen(at)jci.fi, puh. 050 428 7323

Niina Hämäläinen, Vuoden Nuori Johtaja kansallinen projektipäällikkö, niina.hamalainen(at)jci.fi, puh. 050 384 4516

www.nuorijohtaja.fi

 

Lue MTV:n artikkeli ja näe Mikko Kuitusen haastattelu palkitsemisen jälkeen

Tutustu Vincitin Liideri-projektin sarjakuvaan

Suomi tarvitsee 5 000 000 johtajaa

 

Kilpailun yhteistyökumppanina: Teknologiateollisuus ry, Experis, CxO Mentor, FIBS Yritysvastuuverkosto, Taloudellinen Tietotoimisto TAT, Suomen Ekonomiliitto ja Tekes.