Ympäristön hyväksi -palkinnon teemana kestävä biotalous

Suomen Messusäätiö julistaa haettavaksi Ympäristön hyväksi -palkinnon. Tänä vuonna 10 000 euron palkinnon teemana on kestävä biotalous. Palkinnon saa suomalainen henkilö, henkilöiden tai yhteisöjen muodostama ryhmä, yritys tai muu yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt ja kehittänyt kestävää biotaloutta. Palkinnonsaaja valitaan 15.9.2014 mennessä tehtyjen ehdotusten perusteella.

Palkinnon saajaa valittaessa otetaan huomioon, miten palkittava on toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan kehittänyt suomalaista kestävää biotaloutta. Palkinnon saaja voi olla kestävään biotalouteen liittyvän tuotteen, menetelmän tai palvelun kehittäjä. Palkittava voi olla myös taho, joka on tehnyt kestävää biotalousosaamista tunnetuksi kotimaassa tai ulkomailla tai joka on vaikuttanut Suomen rooliin kansainvälisessä biotalousyhteistyössä.

Ympäristön hyväksi -palkinto on Suomen Messusäätiön 10 000 euron palkinto, jonka Säätiö jakaa yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Palkinnon saajan päättää arvovaltainen raati, johon kuuluu mm Elinkeinoelämän keskusliiton, Suomen ympäristökeskuksen ja ympäristöministeriön edustajat.  Palkinto jaetaan ympäristö ja yhdyskunta-alan messutapahtuman EnviroExpon (1. – 3.10.2014) yhteydessä Messukeskuksessa Helsingissä.

Suomen Messusäätiö rahoittaa joka vuosi 400.000 eurolla palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Näitä ovat mm. Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinto, Kaj Franck-muotoilupalkinto sekä yllämainittu Ympäristön hyväksi -palkinto.

Ympäristön hyväksi -palkinto jaetaan nyt neljännen kerran. Vuonna 2008 palkinnon saivat VTT:n Ilmastonmuutostiimi ja Tampereen teknillisen yliopiston Energia- ja prosessitekniikan laitoksella tehty tutkimus. Vuonna 2010 palkinto annettiin HKR Rakennuttajien kehityspäällikkö Ulla Soitinaholle ja vapaa ympäristö- ja tiedetoimittaja Jussi Laitiselle. Vuonna 2012 palkinnon sai Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö.

EHDOTUKSIA VOI LÄHETTÄÄ 1.7. - 15.9.2014 ymparistopalkinto@messukeskus.com

www.enviroexpo.fi

Eero Lukin