Mega Elektroniikan teknologia maanlaajuiseen jakeluun Kiinassa

Kuopiolainen terveysteknologiayhtiö Mega Elektroniikka on solminut yhteistyösopimuksen kahden kiinalaisen lääkelaiteyhtiön kanssa. Mercer Medical ja Huafu Medical ottavat jakeluun Mega Elektroniikan etäluettavat Faros EKG-seurantalaitteet tarkoituksenaan rakentaa tuotteelle laaja jakeluverkosto Kiinan suurimpiin sairaaloihin. Ensimmäinen vaihe on arvoltaan noin miljoona euroa.

– Jakeluväylän avautuminen Kiinaan avaa meille täysin uuden liiketoimintamaiseman. Sopimuksen ansiosta Mega Elektroniikka voi satsata entistä voimakkaammin tuotekehitykseen. Tulemme tarvitsemaan lisää osaajia niin tuotekehitykseen kuin markkinointiinkin, Mega Elektroniikka Oy:n toimitusjohtaja Arto Remes sanoo.

Kiinassa on arvioitu olevan noin 260 miljoonaa diagnosoiduista sydänvaivoista kärsivää ihmistä. Mercer Medicalin toimitusjohtajan Richart Luin mukaan Faros-laitteet ovat heille tärkeä sijoitus, sillä mitkään muut Kiinan markkinoilla olevat vastaavat laitteet eivät tuota todellista lääketieteellistä dataa. 

 Kysyntä Kiinassa on niin massiivista, että myös tuotantoa tulee paikan päälle. Tämä tarkoittaa kustannustehokasta toimintaa, jolla tuotteidemme yksikköhintoja saadaan alemmas myös länsimarkkinoilla. Tuotteen valmistus Kiinassa oli sopimuskumppanille olennainen ehto. Tämä kuitenkin mahdollistaa volyymin kasvattamisen länsimarkkinoilla ja siten yrityksen kasvun ja työllistämisen myös kotimaassa, Remes kertoo. 

Tekes on rahoittanut yrityksen t&k-toimintaa useissa hankkeissa.

Faros EKG-monitori sai hiljattain arvostetun Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto Food and Drug Administrationin myöntämän FDA -hyväksynnän. 

www.megaemg.com

Eero Lukin