EnergyWeek on täynnä energiaa – Tekesin INKA-ohjelma mukana avajaispäivässä

Vaasan seudulle energiaa antaa EnergyVaasa, Pohjoismaiden suurin energiateknologiaklusteri. Vuosittain järjestettävällä Vaasa EnergyWeekillä energia-alan yritykset kokoontuvat verkostoitumaan ja käymään kauppaa. EnergyWeek järjestetään kolmannen kerran 17.–20.3. Viime vuonna viikko keräsi 2 000 energia-alalla toimivaa kävijää Vaasaan, tänä vuonna kävijöitä odotetaan tulevan vieläkin enemmän.

Kuudesta eri tapahtumasta koostuvalla viikolla kävijöillä on mahdollisuus laajentaa ammatillista verkostoaan sillä EnergyWeek tarjoaa kiinnostavia tapahtumia ja foorumeita niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin ammattilaisille.

Viikon avaa Vaasan kaupungintalolla 17.3. järjestettävä Energia- ja ympäristöseminaari, jossa tänä vuonna perehdytään vähähiilisyyteen sekä Vaasan kaupunkiseudun vetovastuulla olevaan teemaan "Kestävät energiaratkaisut" Innovatiiviset kaupungit eli INKA-ohjelmassa. Ohjelman päällikkö Reijo Munther on paikalla esittelemässä ohjelman tavoitteita. Seminaari on suunnattu energia- ja ympäristöpolitiikan päättäjille, muiden julkisten organisaatioiden ja yritysten edustajille sekä muuten vain energia- ja ympäristöpolitiikasta kiinnostuneille.

Tiistaina 18.3. järjestetään ensimmäistä kertaa Biogas Botnia 2014 -seminaari, jossa keskitytään biokaasun edistämiseen ja hyödyntämiseen Västerbottenin, Västernorrlandin ja Pohjanmaan alueella. Tavoitteena on herättää keskustelua yleisön, yksityisten päättäjien, tutkijoiden, biokaasun tuottajien ja käyttäjien välillä biokaasun mahdollisuuksista seudulla.

Tiistaina Vaasan kaupungintalolla alkaa myös nyt jo neljännen kerran järjestettävä kaksipäiväinen (18.–19.3.) Vaasa Wind Exchange, joka kerää tuulivoima-alan kansainväliset ja kansalliset osaajat verkostoitumaan. Tuulivoima-alan toimijat esittelevät toimintaansa, ja lisäksi kuullaan lukuisia puheenvuoroja niin suunnittelijoilta, komponenttivalmistajilta kuin viranomaisten edustajilta.

Renewable Efficient Energy IV kokoaa puolestaan yliopistolle 19.–20.3. uusiutuvan energian asiantuntijoita. Ensimmäisen päivän teemana on tuulivoima ja erityisesti tuulivoiman liittäminen sähköverkkoon, toisena seminaaripäivänä keskitytään uusiutuviin energianlähteisiin sekä älykkäisiin sähköverkkoihin.

Energiaviikon viimeisenä päivänä 20.3. keskitytään myös energiatehokkaaseen rakentamiseen Energy and Buildings -seminaarissa, jonka pääteemana on Pohjoismaisen ilmastoon soveltuva lähes nollaenergiarakentaminen.

Uutena tulokkaana EnergyWeekillä on 20.3. järjestettävä Vaasa Energy Innovation & Entrepreneurship Forum, joka kerää kasaan startup-yrityksiin ja teknologioihin sijoittamaan kiinnostuneet investoijat sekä yrittäjät yhteen. Tavoitteena on luoda energiasektorin suurin startup-tapahtuma Euroopassa.

Lisätietoja EnergyWeekin kaikista tapahtumista www.energyweek.fi
Lisätietoa INKA-ohjelmasta