Ilona Lundström johtamaan Tekesin Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot - vastuualuetta

Hallintotieteiden tohtori Ilona Lundström on valittu Tekesin Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot -vastuualueen johtajaksi. Lundström siirtyy tehtävään saman vastuualueen Älykkäät ratkaisut -yksikön palvelujohtajan paikalta.

Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot -vastuualue vastaa Tekesissä suurten yritysten, yliopistojen ja muiden tutkimusorganisaatioiden sekä julkisten toimijoiden kuten kuntien rahoituspäätöksistä ja asiakaspalvelusta.

"Tekesin rooli suurten yritysten projektien rahoittajana on auttaa yrityksiä uudistamaan liiketoimintaansa ja verkottaa suuria yrityksiä alkavien yritysten, kasvuyritysten ja tutkimusryhmien kanssa", Ilona Lundström sanoo.

"Tavoitteenamme on terävöittää tutkimuksen roolia osaamisen ja elinkeinojen uudistajana ja rahoittaa tutkimusta, joka mahdollistaa tulevaisuuden menestystarinat."

Ilona Lundström on työskennellyt Tekesissä vuodesta 2007 ensin asiantuntijatehtävissä ja 2012 alkaen yksikön johtajan tehtävissä. Hänellä on kokonaisvaltaista, strategista näkemystä Tekesin toiminnasta sekä suurten yritysten ja julkisten toimijoiden asiakaskentästä. Lundström aloitti tehtävässään maaliskuussa Riikka Heikinheimon siirryttyä johtajaksi Suoman Akatemiaan.

 

Eeva Landowski
kuva: Susanna Lehto