Sansox Oy palkittiin Water Innovation SMEs Awardilla

Vesienkäsittelyprosesseihin soveltuvan ilmastuslaitteen kehittänyt suomalainen Sansox Oy palkittiin WssTP Water Innovation SMEs Awardilla Water Innovation Europe 2014 -konferenssissa Brysselissä. Arvosteluperusteluina olivat innovatiivisuus, hyödynnettävyysstrategia ja markkinamahdollisuudet.

Gerard van den Berg, WssTP WG Techwatch on emerging technologies -työryhmän puheenjohtaja, Alankomaiden KWR Watercycle Research Institute -tutkimuslaitoksesta sanoo: ”Vesienkäsittelyyn soveltuvan, nelivaiheisen ilmastuslaitteen kehittänyt Sansox tarjosi yhden parhaista, todella innovatiivisista sovellusesimerkeistä, jolla on korkea markkinapotentiaali eurooppalaisten pk-yritysten keskuudessa. The Water Innovation SMEs Award on todistus Sansoxin erinomaisesta sovelluksesta.”

Sansoxin toimitusjohtaja Mikael Seppälä kertoo palkinnon merkityksestä: ”Tiimimme on työskennellyt pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi uuden ilmastimen kehittämiseksi. WssTP:n tunnustus tarkoittaa, että tuotteemme tarjoaa toimialalle laajasti sopivan, kansainvälisesti kilpailukykyisen ratkaisun.”

Sansox on kehittänyt ja patentoinut vesienkäsittelyprosesseihin tarkoitetun ilmastuslaitteen, jonka avulla veden liuenneen hapen pitoisuutta saadaan nostettua nopeasti ja samalla laitteen läpi virtaava neste sekoittuu tehokkaasti. Ratkaisun sovelluksia ovat esimerkiksi talousveden, teollisuuden, kalatalouden ja kaivosteollisuuden prosessivesien käsittely.

Tekes on rahoittanut Sansoxin tutkimus- ja kehitystoimintaa.

http://www.waterinnovationeurope.eu/awards/wsstp-sme-awards/sme-awards-winners/

http://www.sansox.fi/

Eero Lukin