Fudan iLabin MBA-opiskelijat tutustuivat case-yritykseensä Suomessa

Tämän vuoden Fudan iLab -ohjelmaan pääsi mukaan viisi suomalaista yritystä, joista yksi on valmistavalle teollisuudelle 3D-simulointiohjelmistoa tarjoava Visual Components. Yritykselle markkinatutkimusta tekevä kiinalainen MBA-opiskelijatiimi kävi tutustumassa viikon ajan sen toimintaan.

Vierailun aikana opiskelijat olivat tutustuneet yrityksen toimintaan, sen avainhenkilöihin ja keskustelleet menetelmistä, joilla selvittää yrityksen mahdollisuuksia tuoda tuotteensa Kiinan markkinoille.

Tiimin johtaja Rei Li kertoi, että heidän kotiyliopistossaan Fudanissa todella kilpailtiin suomalaisista case-yrityksistä ja kaikki opiskelijat pyrkivät saamaan tutkittavakseen omaa taustaansa ja toimialaosaamistaan vastaavan yrityksen. Monilla tiimin jäsenistä oli jo useamman vuoden kokemus ohjelmistoalalta ja yksi heistä on tälläkin hetkellä kokopäiväisesti italialaisen autovalmistajan palveluksessa opiskelun ohella.

Shanghain lähistöltä kotoisin olevat opiskelijat pitävät Fudan iLabia erinomaisena mahdollisuutena saada käytännön kokemusta kansainvälistyvän yrityksen konsultoimisessa ja oman kotimarkkinansa analysoimisessa ulkomaalaisen yrityksen näkökulmasta. Opiskelijoille se on erittäin hyödyllistä omaa tulevaisuutta ajatellen. Kiinaan tulee hyvin paljon monikansallisia yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita saamaan neuvontaa paikalliselta ammattilaiselta, joka tuntee Kiinan markkinoiden erityispiirteet.

Opiskelijat näkivät Visual Componentsin mahdollisuudet tähänastisen analyysinsa pohjalta positiivisina, sillä alalla ei ole Kiinassa vielä montaa kansainvälistä toimijaa.

Tiimiläiset ovat kevään aikana säännöllisesti yhteydessä Visual Componentsiin ja tapaavat sen edustajat seuraavan kerran Shanghaissa huhtikuussa väliraporttien esittämisen yhteydessä.

Toista kertaa käynnistyneessä Fudan iLab -ohjelmassa pk-yritykset voivat kehittää kansainvälisen liiketoiminnan osaamistaan arvostetun Shanghaissa sijaitsevan Fudan School of Managementin MBA-opiskelijoiden kanssa. Ohjelma kestää tammikuusta kesäkuuhun. Tekes voi rahoittaa ohjelmaan osallistumisesta koituvia kuluja.

Lisätietoja saa Fudan iLabista Tekesissä vastaavalta Minh Lamilta, p. 029 50 55743, minh.lam(at)tekes.fi.

Lue lisää

Lue myös: Suomalaiset yritykset tähtäävät taas Kiinaan Fudan iLab -ohjelman avulla

Teksti ja kuva: Laura Elo