Tekesin Fiksu energia -kilpailuun tuli 51 ehdotusta

Tekesin Fiksu kaupunki –ohjelma järjesti Fiksu energia -kilpailun, jonka ehdotusten viimeinen jättöpäivä oli 31.3. Ehdotuksia tuli 51 kappaletta, ja ne kattavat laajasti energiakenttää liittyen muun muassa kotien energianhallintaan, polttokennoihin, paikalliseen energiantuotantoon ja älykkäisiin sähköverkkoihin.

Suosituin teema ehdotuksissa oli kotien, muiden kiinteistöjen ja kaupunginosien energian hallintaan liittyvät teknologia- ja palvelukonseptit. Näitä ehdotuksia tuli peräti 14 kappaletta.

Jätteiden ja biomassan hyödyntämistä joko biokaasuna suoraan tai polttokennoissa ehdotettiin 11 kilpailuideassa. Ajankohtaisia teemoja olivat myös paikallisen uusiutuvan energiatuotannon ja hukkavirtojen integrointi muuhun energiantuotantoon sekä energiavarastot.

Laajimmissa kilpailuehdotuksissa esitettiin kaupunginosan laajuisia tai jopa 1000 asuntoa käsittäviä pilotointihankkeita, joissa on toteuttajina sekä energiayhtiöitä, kaupunkeja, rakentajia että teknologiatoimittajia.

Tekes voi rahoittaa kilpailuun osallistuneita organisaatioita periaatteidensa mukaisesti. Kaikkiin kilpailuun osallistuneisiin otetaan yhteyttä huhtikuun aikana ideoiden  jatkokehitystarpeiden ja rahoitusmahdollisuuksien kartoittamiseksi.

Kilpailun voittajat julkistetaan 28.4. Älykäs kaupunki –tilaisuudessa. Tuomaristoon kuuluu edustajia EK:sta, Energiateollisuudesta, Kiinteistöliitosta, Kuntaliitosta, RAKLIsta, Tekesistä ja TEM:stä.

Lisätietoja:
Fiksu kaupunki –ohjelma päällikkö Virpi Mikkonen, virpi.mikkonen(at)tekes.fi, puh. 050 5577 930
www.tekes.fi/kaupunki

Fiksu kaupunki -ohjelma on avannut uuden, sähköiseen liiketoimintaan ja palveluihin liittyvän ideahaun yrityksille. Haku on auki 25.4.2014 saakka. Lisätietoja hakuilmoituksessa

 Eero Lukin