Tupa ja netti täyttyivät uuden arvonluonnin äärellä

Tekes avasi toukokuussa Uusi arvonluonti -tutkimushaun. Monen ohjelman yhdessä valmisteleva haku innostaa tutkijat ja yritykset tekemään raikkaita, korkeatasoisia ja monitieteisiä tutkimusavauksia arvonluonnin murroksesta.

Tekes toivoo haun aktivoivan tutkijoita ja yrityksiä tekemään yhteistyötä myös rinnakkaishankkeissa, jotka lähtevät yritysten haastavista tutkimus- ja kehitystarpeista. Rinnakkaishankkeissa yrityksillä ja tutkimuslaitoksilla on omat hankkeensa, kun taas elinkeinoelämän kanssa verkottuneessa tutkimuksessa yritykset ovat tutkimusorganisaatioiden hankkeiden osarahoittajia. Molemmissa hanketyypeissä yritysten mukana olo ja sitoutuminen ovat ehdottomia edellytyksiä hankkeen menestymiselle.

Tutkimushaun teemana on arvonluonnin murros, joka haastaa yritykset pohtimaan toimintaansa uudesta näkökulmasta kaikilla toimialoilla. Murros koskee myös julkisia organisaatioita. Liiketoimintamalleja, toimintatapoja, johtamista, työn tekemisen tapoja, ostamista ja myymistä haastaa siirtyminen digiaikaan sekä merkitysten ja kokemusten talouteen. Tämän haasteen voittamiseen tarvitaan uutta osaamista, jota kehittävään julkiseen tutkimukseen Tekes on varautunut sijoittamaan jopa 20 miljoonaa euroa.

Tutkimushakua koskeva infotilaisuus sai tutkijat laajasti liikkeelle 13.6.2014. Sokos Hotel Pasilassa oli paikalla noin 120 yliopistojen, tutkimuslaitosten, ammattikorkeakoulujen ja myös muutamien yritysten edustajaa. Lisäksi suoraa webcasting-lähetystä seurattiin niin aktiivisesti, että palvelu valitettavasti kaatui alkuvaiheessa muutaman kerran.

Tekes toivoo, että hakijat keskustelevat hankeideastaan Tekesin asiantuntijoiden kanssa ennen hakemuksen jättämistä. Tapaamisajankohta tulee sopia pääsääntöisesti johonkin seuraavista päivistä: 23.-26.6.2014 ja 1.9.2014. Tapaamisajat varataan Meeting Manager -palvelun kautta. Voit tilata henkilökohtaisen linkin sähköpostilla osoitteesta tekesevents@managementevents.com

Infotilaisuuden webcasting-tallenne on ladattavissa tästä:

http://wms.magneetto.com/tekes/2014_0613_uusiarvonluonti/view

Hakuilmoitus http://www.tekes.fi/Global/Nyt/Hakuajat/Uusi_arvonnousu.pdf

Lisätietoja hausta:

  • Minna Suutari, Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelman päällikkö, minna.suutari@tekes.fi. p. 029 50 55830
  • Virpi Mikkonen, Fiksu kaupunki -ohjelman päällikkö, virpi.mikkonen@tekes.fi. p. 029 50 55930
  • Sampsa Nissinen, Huippuostajat -ohjelman päällikkö, sampsa.nissinen@tekes.fi. p. 029 50 55687
  • Kari Herlevi, Green Growth –ohjelman päällikkö, kari.herlevi@tekes.fi, p. 029 50 55656
  • Suvi Sundqvist, Oppimisratkaisut –ohjelman päällikkö, suvi.sundqvist@tekes.fi, p. 029 50 55675
  • Nuppu Rouhiainen, Liideri –ohjelman päällikkö, nuppu.rouhiainen@tekes.fi p. 029 50 55949

Minna Suutari