Mittametalli Oy, Peltitarvike Oy ja Punkaharjun Puutaito Oy palkittiin Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelman teemahaussa

Tekesin Fiiliksestä fyrkkaa -ohjelma järjesti teemahaun, joka oli suunnattu teollisuuden pk-yrityksille. Syyskuussa päättyneessä haussa etsittiin uudistushaluisia yrityksiä, jotka haluavat kasvattaa bisnestään asiakaskeskeisen suunnittelun keinoin.

- Valintakriteerejä olivat muun muassa perinteisen t&k-toiminnan uudistaminen ja rohkeus kokeilla muotoilun menetelmiä. Kilpailun taso oli hyvä. Vaikka nämä kolme yritystä valittiin voittajiksi, olivat muutkin ehdotukset niin hyvätasoisia, että Tekes tulee olemaan heihin yhteydessä mahdollisten kehityshankkeiden tiimoilta, summaa Tekesin asiantuntija Merja Salonen.

Palkituista yrityksistä Mittametalli Oy toimii Heinolassa, ja se suunnittelee ja valmistaa huonekaluputkesta ja ohutlevystä kalusteita, rakenteita ja komponentteja. Sen asiakkaita ovat mm. kalusteteollisuus, myymäläkalusteiden valmistajat sekä kone- että laiterakentajat.

Vantaalainen Peltitarvike Oy kehittää ja valmistaa ohutlevytuotteita rakennus-, lvi- sekä vedeneristysalan tarpeisiin ja tarjoaa metalliteollisuuden laserleikkaus- ja alihankintapalveluja.

Punkaharjun Puutaito Oy on teollisuuden alihankintayritys, jonka erikoisalaa ovat puisten pakkausmateriaalien valmistaminen paperi- ja kartonkiteollisuuteen, sekä levytyöstöt vaneriteollisuuteen.

Voittajat julkistettiin Alihankintamessuilla 17.9. Tekes palkitsee parhaat ideat tarjoamalla asiantuntijoiden tekemän analyysin asiakaskeskeisen suunnittelun tarjoamista mahdollisuuksista yrityksen kehittämiselle.

Lisätietoja:

Merja Salonen, Tekes, merja.salonen@tekes.fi, puh. 050 5577 974

Eero Lukin