Liikennevirta Oy vie sähköautojen latausverkon it-järjestelmän Sveitsiin

Sähköautojen latauspisteoperaattori Liikennevirta Oy on solminut sveitsiläisen sähkö- ja elektroniikka-alan yrityksen Lehmannin kanssa sopimuksen, jolla viedään latausverkkoa ohjaava it-järjestelmä Sveitsiin. Hankkeen pilottivaihe alkaa tänä vuonna.

Suomalainen sähköautojen latausverkoston operaattoriyhtiö Liikennevirta Oy on myynyt palvelumallinsa Sveitsiin. Pilottivaihe käynnistyy tänä syksynä ja operatiivinen vaihe alkaa vuonna 2015.

– Haimme innovatiivista latausoperaattoria, löysimme Liikennevirta-nimisen suomalaisyrityksen. Meidät yhdisti Ensto, kertoo A. Lehmann Elektro AG:n toimitusjohtaja Albert Lehmann.

– Ensto suositteli meille yhteistyötä Liikennevirta Oy:n kanssa. Virtapiste-latausverkoston mallin avulla pääsemme nopeasti Sveitsin markkinoille. Mielestämme sveitsiläinen latausverkko ei ole yhtä älykäs kuin suomalainen, Lehmann jatkaa.

Suomessa ja Sveitsissä sähköautoilun infrastruktuuri on samassa vaiheessa: kummassakin maassa on vielä vähän sähkölatauspisteitä.

– Liikennevirta Oy on löytänyt hyvän tulokulman Suomen markkinoille. Haluamme hyödyntää tätä yhteiskäyttöisyyteen ja avoimuuteen perustuvaa mallia myös Sveitsissä, Lehmann sanoo.

Lehmannin tavoite on laajentaa Swisscharge.ch-verkko valtakunnalliseksi. 

– Tämä on voitto yhteistyölle! Onnistuimme Suomessa luomaan latauspalvelumallin, jolle on suuri tarve ja kysyntä, sanoo Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

Autoilija voi ladata auton älypuhelimella, tekstiviestillä, maksukortilla tai RFID-avaimenperällä. Sujuva käyttökokemus on samanlainen riippumatta siitä, missä asiointi tapahtuu.

– Kaikki latauspisteen omistajat ovat tervetulleita valtakunnalliseen latausverkkoon. Liikennevirran tietojärjestelmä on mahdollista liittää myös julkisen liikenteen tietojärjestelmiin, Palola vinkkaa.

Liikennevirta Oy on mukana Tekesin EVE-ohjelmassa.

Yhteystiedot:

Jussi Palola, toimitusjohtaja, Liikennevirta Oy,

050 434 0132

Eero Lukin