Eurooppaan uusi peleihin erikoistunut rahasto – sijoittaja ylistää Tekesiä

Erittäin hyvin menestynyt pääomasijoittaja London Venture Partners on perustanut uuden alkuvaiheen rahaston eurooppalaisia peliyhtiöitä varten.

Uudessa rahastossa ovat mukana Nexon, Wargaming and amerikkalaisen peliyritys Zyngan toimitusjohtaja Don Mattrick.

Sijoitusten koko vaihtelee 36 000 ja 360 000 euron välillä. London Venture Partners ei paljasta rahaston kokoa, mutta rahastosta on tarkoitus tehdä 20-25 sijoitusta vuosittain. Sijoittajan mukaan rahasto keskittyy pääasiassa Eurooppaan.

London Venture Partners on viime vuosina hyvin menestynyt pääomasijoittaja, joka on myynyt sijoituskohteitaan useiden miljardien edestä.

Useita sijoituksia Suomeen

London Venture Partners on tehnyt aiemmin useita onnistuneita sijoituksia Suomeen. Se on sijoittanut muun muassa Supercelliin, tänä vuonna myytyyn Applifieriin, PlayRaveniin ja BoomLagooniin.

”Uskomme, että Pohjoismaissa tapahtuu erittäin paljon. Yksi syy miksi olemme olleet innoissamme Suomesta, siellä olevan lahjakkuuden lisäksi, on Suomen valtion uskomattoman kannustava tuki”, London Venture Partnersin Paul Heydon sanoo TechCrunchin haastattelussa.

Heydon sanoo Tekesin tukijärjestelmän yrityksille olevan paras, minkä hän tietää.

”Tekesin tuki on yhdistelmä avustuksia ja lainoja. Jokaista sijoittamaamme euroa vastaan saamme ainakin toisen euron Tekesiltä”, Heydon kuvaa TechCrunchissa.

Tekes on rahoittanut useita London Venture Partnersin kohdeyrityksiä. Tekesin rahoituksen yhtenä ehtona on yrityksen oma rahoitusosuus, joka on vähintään 25 prosenttia projektin summasta, johon tukea haetaan.

Tekesin rahoitus startupeille

Josi Tikkanen