Cicero Learning ja Finnable esillä ITK-konferenssissa

Oppimisratkaisut-ohjelman hankkeet Cicero Learning ja Finnable ovat aktiivisesti mukana ITK-konferenssissa, joka järjestetään 9.-11.4.2014 Aulangolla, Hämeenlinnassa.

Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK) on Suomen suurin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön konferenssi, joka haastaa kasvatusalan ammattilaiset jakamaan kokemuksia ja näkemyksiä siitä, miten voitaisiin rakentaa uusia tapoja oppimisen tukemiseksi ja kehittämiseksi. Luvassa muun muassa seuraavia mielenkiintoisia tapahtumia:

Keskiviikko 9.4.2014

MoViE-workshop klo 10–13 Tavoitteena on tutustua ja oppia käyttämään MoViE -ympäristöä yhteisöllisten videotarinoiden luomisessa ja jakamisessa. Työpajassa esitellään kokemuksia kansainvälisistä hankkeista, joissa MoViE-alustaa on käytetty ja työpaja soveltuu kaikille, jotka haluavat oppia käyttämään MoViE -palvelua omassa opetuksessaan.

Torstai 10.4.2014

Foorumiesitys klo 15:30 - 16:00: Mobiilivideot ja MoViE-ympäristön käyttö eri oppiaineissa  Esityksessä kuvataan mobiililaitteiden käyttökokemuksia luonnontieteellisten ja humanististen aineiden opetuksessa ja oppimisessa Suomessa ja kansainvälisesti.

Foorumiesitys klo 11:45 - 12:15: Robotit tulevat – oletko valmis?  Foorumissa esitellään eri puolilla Suomea Innokas-verkostossa kehitettyjä monipuolisia tapoja hyödyntää robotiikkaa ja ohjelmointia 21. vuosisadan taitojen oppimisen tukena. Esityksessä kerrotaan robotiikan hyödyntämisesimerkkejä ala- ja yläkoulusta oppiainerajoja ylittäen.

Perjantai 11.4.2014

Teemaseminaari klo 9.30-10.45: Tulevaisuuden oppimisen arviointi ja kannustusjärjestelmät Teemaseminaarin tarkoituksena on keskustella oppimisen arvioinnista uusista näkökulmista, pohtia oppimismerkkien merkitystä oppilaitoksille, oppijoille ja ulkopuolisille tahoille ja esitellä aiheeseen liittyvän hankkeen toimintaa ja tavoitteita.

Tervetuloa myös tutustumaan CICERO Learning -verkoston näyttelypöytään. Näyttelyosastolla alan yritykset, tuotteiden ja palvelujen tarjoajat sekä konsultit ja kouluttajat esittäytyvät konferenssiyleisölle. Esillä mm. eurooppalainen KeyCoNet-projekti, jossa tutkitaan oppimisen avaintaitoja.

Uusi julkaisu

Rajaton luokkahuone -kirja julkaistaan ITK-päivillä.  Kirja on tehty yhteistyössä Finnable 2020 -tutkijoiden kanssa. Kirjassa kerrotaan innostavia tarinoita siitä, miten teknologia auttaa oppimisessa ja miten jokainen opettaja voi hyödyntää sitä opetuksen tukena.

Kirjaan tutustumalla voit oppia mm:

  • huomaamaan, miten teknologia tarjoaa lukuisia välineitä aktiiviseen oppimiseen
  • käyttämään uusia pedagogisia käytäntöjä teknologian soveltamiseen
  • luomaan yhteistyötä kodin ja koulun välillä sekä oppilaiden ja muiden lähiympäristön toimijoiden ja kumppaneiden välillä
  • edistämään koulujen kansainvälistymistä ja avointa jakamisen pedagogiikkaa yli alueellisten ja kulttuuristen  rajojen


Kirja jaetaan jokaiselle ITK-päivien osallistujalle ilmaiseksi, jonka jälkeen se menee myyntiin PS-kustannuksen kautta.

Pia Mörk