Booxmedia markkinoille seitsemään maahan

Suomalainen Booxmedia on julkistanut yhteistyösopimuksen, joka vie yrityksen tuotteet jakeluun seitsemään maahan.

Sopimuksen myötä Booxmedian tuote tulee jakeluun seitsemässä Euroopan maassa.  monikansallisen Euro Media Group:iin kuuluvan hollantilaisen United-yhtiön kanssa tehty sopimus avaa Booxmedialle ovet Hollantiin, Ranskaan, Belgiaan, Saksaan, Isoon-Britanniaan, Italiaan ja Sveitsiin.

Booxmedia tunnetaan Suomessa booxTV- kuluttajapalvelusta, joka on vaihtoehtoinen tapana katsoa video- ja TV-sisältöjä. Lisäksi Booxmedia lisenssoi pilvi-TV -teknologiaansa kotimaisille ja ulkomaisille partnereille. Muun muassa DNA:n Welho MatkaTV perustuu Booxmedian teknologiaan, minkä lisäksi Booxmedia on toimittanut teknologiaansa suurelle kansainväliselle sisältötalolle sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

Booxmedia kertoi aiemmin tänä vuonna keränneensä rahoitusta 450 000 euroa kasvua ja kansainvälistymistä varten. Myös Tekes on rahoittanut Booxmediaa Nuoret innovatiiviset yritykset –rahoituksella.

Booxmedian tuottamilla palveluilla on tällä hetkellä kymmeniätuhansia käyttäjiä viikoittain.

”Booxmedian ratkaisu mahdollistaa myös mobiililaitteen toimisen kaukosäätimenä, johon liittyvää toiminnallisuutta olemme patentoineet ja jonka merkityksen näemme jatkossa edelleenkin kasvavan. Booxmedia tuottaa ratkaisut täysin pilvipohjaisesti ja tarjoaa mediayhtiöille ja operaattoreille täydellisen kokonaisratkaisun sisällön kaupalliseen jakeluun. Nopeasti reagoivat partnerit voivat kanssamme olla mukana TV- ja videojakelun suuressa, juuri nyt tapahtuvassa murroksessa”, Booxmedian toimitusjohtaja Jukka Sintonen sanoo.

Euro Media Group on studioiden sekä tv-tuotantoautojen määrällä mitattuna Euroopan suurin TV-yhtiö ja sillä on toimintaa Alankomaiden lisäksi Ranskassa, Belgiassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa ja Sveitsissä.

Booxmedia ja United tulevat laajentamaan yhteistyötään seuraavien neljän kuukauden aikana ja lanseeraamaan useita tuotteita yhdessä Euroopan markkinoille. Tulossa olevia uusia ratkaisuja ovat tapahtumien live-lähetykset, TV-ohjelmien tallentaminen pilveen, sekä mainosrahoitteisten ohjelmien lähettäminen pilvipalveluna.

Josi Tikkanen