Ajelo voitti Tekesin sarjan ITS in your pocket -kilpailussa

Älyliikennetapahtuma ITS Europen yhteydessä Messukeskuksessa palkittiin maanantaina 16.6. ideoita ja valmiita palveluja useissa sarjoissa. Tekesin sarjan voitti Ajelo Ltd.Ajelo on kehittänyt sovelluksen, jonka avulla samaan suuntaan menevien matkustajien kyydit voidaan yhdistää samaan ajoneuvoon. Pääkaupunkiseudulla sen avulla on toteutettu kutsuohjattava joukkoliikenne eli Kutsuplus.

HSL on pyörittänyt Kutsuplus-palvelua vuodesta 2012. Ajoneuvokanta koostuu tällä hetkellä 15 pikkubussista.

Käyttäjille Kutsuplus on nopea, kustannuksiltaan edullinen ja turvallinen. Ratkaisu on myös ekologinen vähentäessään autojen määrää teillä. Kuntien rahaa säästyy, kun parkkipaikkojen tarve pienenee ja investointitarve uusiin teihin vähenee. Kun palvelu saadaan laajennettua koskemaan esimerkiksi muita bussiyhtiöitä ja takseja, on matkaajilla käytössään saumaton ja vaivaton matkaketju.

- Ajelon sovellus on hyvä esimerkki siitä, kuinka digitaalisilla palveluilla voidaan uudistaa perinteistä toimialaa. Lisäksi siinä toteutuu kovasti haikailtu käyttäjälähtöisyys, arvioi palkintoshekin luovuttanut Tekesin pääjohtaja Pekka Soini.

Palkinnoksi Ajelo sai 10 000 euroa.

Eero Lukin
Kuva: www.ajelo.com