Ahkera Smart Tech selvittää Aasian markkinoita automatisoidulle matkatavaroiden käsittelylle

Vantaalainen Ahkera Smart Tech hakee robotiikkaa hyödyntävälle, maailman ensimmäiselle täysin automaattiselle matkatavaran pakkausjärjestelmälle uusia markkinoita Kaakkois-Aasiasta. Apuna ovat Tekes ja Singaporen kansallisen yliopiston (NUS) MBA-opiskelijat.

Ahkera Smart Tech sai NUS MBA -ohjelman opiskelijatiimiltä runsaan kuuden kuukauden työskentelyjakson jälkeen markkinatutkimuksen Aasian markkinoista. Toimitusjohtaja ja perustajaosakas Harri Ruoslahti pitää lopputulosta hyvänä yleiskuvana ja omat näkemykset haastavana näkemyksenä sikäläisistä markkinoista.

"Meidän opiskelijatiimimme koostui kolmesta eri kansallisuudesta ja he tekivät ansiokkaan raportin ja esityksen sen keskeisistä löydöistä. Työ oli huolellista ja Ahkera Smart Tech on tyytyväinen tuloksiin, joskin opiskelijoiden työtahti oli ehkä odotettua verkkaisempi. Tiimi muuttui kesken kaiken ja kesti hetken ennen kuin päästiin taas vauhtiin. Kouluarvosana joka tapauksessa 8,5 ja yhdeksän välillä eli suosittelemme ohjelmaa."

Työelämässä jo kokenut MBA-opiskelijatiimi suositteli Ahkera Smart Techille laajentumisen aloittamista Kiinasta ja Singaporesta sekä harkitsemaan myös Indonesiaa. Japanin markkinoita pidettiin liian jähmettyneinä.

"Opiskelijat vahvistivat meidän näkemystä Kaakkois-Aasiasta. Meillä on nyt suunnitelmissa laajentua valikoidusti sinne ja Eurooppaan. Yhdysvaltoja olemme tutkineet pitkään. Sikäläinen markkina on meidän alallamme huomattavasti Eurooppaa jäljessä, joten se on edelleen aika lailla arvoitus."

Lue lisää

Ahkera Smart Tech: Ainutlaatuista robotiikkaosaamista lentokentille

Kaj Nordgren