Aasian kasvavat markkinat kiinnostavat teollisuusyritys Pesmeliä

Automatisoitujen sisälogistiikka-, varastointi- ja pakkausjärjestelmien valmistaja Pesmel kiihdyttää kasvuaan Kiinan ja Intian markkinoilla.

Vuonna 1978 perustettu Pesmel pitää päämajaa Kauhajoella ja toimii Suomen haarakonttorien lisäksi muun muassa Virossa, Yhdysvalloissa ja Intiassa. Asiakasjärjestelmien kokoonpano tapahtuu Tallinnan lähellä Sauessa. Yritys työllistää yhteensä 160 henkeä, joista 100 Suomessa. Tärkeimpiin asiakkaisiin kuuluvat metalli- ja paperiteollisuus.

Pesmelille tärkeimmät markkinat ovat Aasiassa, jossa kysyntä on säilynyt globaalista taloustilanteesta huolimatta hyvänä. Pääkohteet ovat Kiina ja Intia, joihin yritys suunnittelee uusien ohjelmistoratkaisujen lanseeraamista. Jatkuvasti teollisuudessa merkitykseltään kasvavien ohjelmistojen avulla seurataan valmistusta ja toimitusta sekä raportoidaan toteutuneista tunnusluvuista.

Team Finland Explorer -rahoituksen avulla Pesmel valmistelee kohdemarkkinoilleen ohjelmistoratkaisujen kansainvälistymissuunnitelman. Selvityksen yhteydessä kartoitetaan muun muassa potentiaaliset paikalliset yhteistyökumppanit sekä vaaditut toimenpiteet tunnettuuden ja näkyvyyden lisäämiseksi.

Lue lisää Team Finland Explorer -rahoituksesta

Kaj Nordgren