Yritykset kisailivat parhaan työpaikan tittelistä

Suomen parhaat työpaikat -tutkimus on jälleen valmistunut. Pienten organisaatioiden sarjan voittaja on yhdysvaltalainen lääkeyhtiö Amgen. Yleisen sarjan kärkipaikkaa pitää ohjelmistoyhtiö Futurice, joka valittiin viime vuonna myös Euroopan parhaaksi työpaikaksi. Suurten organisaatioiden sarjan paras on IKEA.

Tutkimuksen on toteuttanut Great Place to Work® Institute Finland vuodesta 2002 lähtien. Tutkimuksessa selvitettiin työntekijöiden kokemusta työpaikastaan sekä analysoitiin yrityksen organisaatiokulttuurin rakenteita ja käytänteitä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 142 työpaikkaa.

Great Place to Work® Institute Finlandin toimitusjohtaja Panu Luukan mukaan erinomainen työpaikka voidaan luoda yrityksen koosta ja omistuspohjasta riippumatta mille tahansa toimialalle. Erinomainen työpaikka on myös tuottava.

Kisassa hyvin menestyneiden yritysten joukossa on monia Tekesin asiakkaita. Palkintosijoille sijoittuneiden Fondia Oy:n ja SICK Oy:n toimitusjohtajat ovat mukana myös Tekesin Liideri-ohjelman johtoryhmässä.

"Avoin jakamisen ja välittämisen kulttuuri sekä mahtavat ammattilaiset luovat perustan, jolle rakennamme lakialalle poikkeuksellisen mutkatonta asiantuntijapalvelua ja fantastista työyhteisöä", kertoo Fondia Oy:n toimitusjohtaja Jorma Vartia.

Tekesin Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työniloa -ohjelma uudistaa yritysten toimintaa uudenlaisella johtajuudella ja edelläkävijyydellä. Liiketoiminnan kehittämiseen tuodaan mukaan uudenlaiset työnteon tavat sekä työntekijöiden osaaminen ja osallistuminen. Liiderin visiona on, että Suomessa on Euroopan parhaat työpaikat vuonna 2020.

Lisätietoja

Suomen parhaat työpaikat: www.greatplacetowork.fi
Tekesin Liideri-ohjelma
Tekesin rahoitus työorganisaation kehittämiseen: www.tekes.fi/tyke ja Futuricen case