Uusia yrityksiä hyvinvoinnin ja mediapalvelujen alueelle Innovation Millin kautta

Mobile Wellness Solutions MWS ja Clic Correspondents lähtevät valloittamaan maailmaa. Molemmat yritykset ovat mukana Tekesin rahoittamassa Innovation Mill -hankkeessa.

Nokian spin-off Mobile Wellness Solutions MWS:n mobiilipalvelu Wellmo kannustaa tavoitteiden saavuttamiseen liikunnassa, painonhallinnassa, nukkumisessa tai alkoholinkäytössä. Askelmittari seuraa esim. kertyviä askeleita ja vaa'an lukemat siirtyvät automaattisesti palveluun.

"Ikääntyminen, sairastuminen ja uhkaava työvoimapula ovat suuri yhteiskunnallinen huoli. Kilpailukykyiset työnantajat tarvitsevat hyvinvoivia työntekijöitä, joiden kunnosta ja jaksamisesta huolehditaan pitkäjänteisesti ja monipuolisesti. Mobiilin vapauden ja pelillisyyden yhdistävä Wellmo on moderni tapa tukea ja motivoida terveys- ja liikuntatavoitteiden saavuttamista", kertoo toimitusjohtaja Jaakko Olkkonen.

Palvelu on käytössä ensimmäisillä asiakkailla ja parhaillaan tulossa uusille alustoille. Yritys julkisti juuri sopimukset Terveystalon, aktiviteettimittareita valmistavan Traxmeetin ja Taltioni-terveystilipalvelun kanssa.

"Wellmo on paraatiesimerkki siitä, miten Tekes tukee ICT-alan rakennemuutosta ja uuden kansainvälisen tason liiketoiminnan syntymistä", Tekesin toimialajohtaja Kari Tilli sanoo.

Asiallisia sisältöjä ilman rajoja

Clic Correspondentsin ylläpitämä Correspondents-mediapalvelu välittää toimeksiantoja suomalaisille freelancer-toimittajille eri puolilla maailmaa, joilla on tarvittavat journalistiset taidot, paikallistuntemusta ja omia verkostoja. Innovation Mill -hankkeessa kehitetään ja integroidaan yrityksen alustaan Nokia Siemens Networksissa syntynyttä vahvaa tunnistautumista akkreditointikäyttöön.

"Henkilötunnistautuminen muuttuu päivä päivältä tärkeämmäksi. Vahva mobiili tunnistautuminen on kaikkialla pätevä tapa varmistaa, että henkilö on varmasti se joka hän väittää olevansa. Tätä ja alihankkijaverkostomme kilpailutusta olemme kehittäneet Innovation Millissä, joka on ollut erittäin hyvä palvelu Clic Correspondentsille", kertoo hallituksen puheenjohtaja Asta Rajala.

Innovation Mill -hankkeessa luodaan uusia yrityksiä, tuotteita ja palveluja. Tähän päästään hyödyntämällä ja kaupallistamalla mukana olevien suuryritysten vapauttamia liikeideoita ja teknologioita. Tekes on rahoittanut Innovation Milliä vuodesta 2009. Hyvien tulosten perusteella Tekes teki kesällä 2012 päätöksen jatkaa toimintaa Ideat Kiertoon -hankkeen puitteissa. Siinä ovat mukana Nokia, Nokia Siemens Networks, Metso, Kemira, Wärtsilä ja Rautaruukki.

Kaj Nordgren