Tekesin verkkoasiointi uudistui: uusi hakemuspalvelu avautui 1.7.2013

Heinäkuun alusta lähtien käytössäsi on uusi hakemuspalvelu. Hakemus on jatkossa osa Tekesin verkkoasiointia, joten pian pääset kaikkiin rahoituksen sähköisiin palveluihin yhden kanavan kautta.

Mitä verkkoasiointi tarjoaa?

Maanantaista 1.7.2013 lähtien verkkoasioinnissa voi

  • jättää uuden hakemuksen
  • täydentää hakemusta
  • seurata hakemuksen etenemistä Tekesissä
  • raportoida rahoitusta saavan projektin etenemistä
  • tehdä tilityksen projektin kustannuksista.

Kun täytät uuden hakemuksen, saat käyttöösi kaikki verkkoasioinnin palvelut.

Oletko uusi verkkoasioinnin käyttäjä?

Uudet verkkoasioinnin käyttäjät rekisteröityvät palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan. Rekisteröitymisen yhteydessä voit ottaa käyttöösi vaihtuvan tekstiviestisalasanapalvelun, minkä jälkeen et enää tarvitse pankkitunnuksiasi. Rekisteröityminen takaa turvallisen asioinnin.

Miten täytän hakemuksen?

Kun olet rekisteröitynyt verkkoasioinnin käyttäjäksi, voit aloittaa hakemuksen täyttämisen. Hakemuksen tiedot tallentuvat Tekesin palvelimelle, joten voit milloin vain keskeyttää hakemuksen täyttämisen ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.

Voit myös kutsua muita henkilöitä hakemuksen täyttäjiksi. Varmistathan ennen kutsua, että käyttäjä on rekisteröitynyt etukäteen. Kutsuviestistäsi muut täyttäjät löytävät asioinnin linkit.

Hakemuksen tietoja voit täydentää myös lähettämisen jälkeen siihen saakka kunnes Tekesin asiantuntija on lukinnut hakemuksen tiedot. Sen jälkeen voit täydentää hakemusta vain Tekesin asiantuntijan pyynnöstä.

Hakemus esittää päätöksenteon kannalta keskeisiä kysymyksiä

Uuden hakemuksen kysymykset on asetettu niin, että hakijan vastaukset antavat riittävän laajan kuvan projektin sisällöstä ja tavoitteista. Yksi uusitun hakemuksen tavoitteista on, että asiakkaalta ei tarvitsisi pyytää lisätietoja. Tämä nopeuttaa hakemuksen käsittelyä ja päätöksentekoa.

Jos kuitenkin tarkennettavaa on, lisätietojen pyytäminen ja antaminen tapahtuu kätevästi verkkoasioinnin kautta.

SHOK-jaksohakemukset vielä vanhalla palvelulla

Uuden hakemuspalvelun rinnalla pidetään vielä toistaiseksi vanhan hakemuksen tarjoama palvelu Strategisen huippuosaamisen keskittymät -jaksohakemuksille. Muita hakemuksia vanhalla palvelulla ei kuitenkaan voi tehdä.

Miten käy aloittamalleni hakemukselle?

Jos olet aloittanut hakemuksen valmistelun vanhassa palvelussa, voit avata tallentamasi tiedot vanhassa hakemuspalvelussa ja kopioida tiedot uuden hakemuspalvelun kenttiin.

Lisätietoja

Verkkoasiointi

Ohjevideo: Näin täytät hakemuksen