Tekesin uusi ilme viestii vuorovaikutusta

Tekesin uuden ilmeen suunnittelukilpailu on ratkennut. Uudeksi ilmeeksi valittiin Mainostoimisto Cake Oy:n graafikko Kari Lehkosen ehdotus.

"Toteutimme uuden ilmeemme suunnittelun kilpailuna, johon kutsuimme kolme visuaalisen ilmeen suunnitteluun erikoistunutta graafisen suunnittelun toimistoa", Tekesin pääjohtaja Pekka Soini kertoo.

Lähtökohtina olivat samat kolme asiaa, joita Pekka Soini korostaa kaikessa Tekesin toiminnassa: asiakaslähtöisyys, ketteryys ja kansainvälisyys.

Kutsutut toimistot olivat Bond Creative Agency, Mainostoimisto Cake ja Werklig. Kaikki kolme toimistoa ovat nuoria, alle viisi vuotta toimineita suomalaisia toimistoja.

Toimistojen ehdotukset Tekesin uudeksi ilmeeksi ja logoksi olivat Tekesin verkkosivuilla yleisön avoimesti kommentoitavina. Ehdotukset herättivät yllättävän laajaa kiinnostusta. Kommentteja tuli kaikkiaan noin 300, kaikki asiallisia ja asiaa eteenpäin vieviä.

Pekka Soini valitsi Mainostoimisto Caken ehdotuksen Tekesin uudeksi ilmeeksi. Ehdotusta on hiottu yhdessä graafikon kanssa lopulliseen muotoonsa.

Valittua ehdotusta kommentoitiin muun muassa näin: "Osa-alueet menevät limittäin ja lomittain, kuten parhaassa tapauksessa teknologia, palvelu, muotoilu, käytettävyys, kaupallistaminen – ja eri toimialat ja sektorit. Yhteistyötä korostavin."

Ehdotuksen luoma moderni mielikuva painoi vaakaa sen valinnan suuntaan. Valittu vaihtoehto kestää myös parhaiten aikaa ja antaa mahdollisuuden uudistamiseen.

"Mielestäni graafinen ilme ei ole itseisarvo eikä voi koskaan syntyä pelkästään graafikon omista mieltymyksistä. Muutosten täytyy olla perusteltavissa ja ne täytyy pystyä näkemään nykyisten ja tulevien asiakkaiden silmin. Olen ylpeä, että saan olla mukana omalla panoksellani tekemässä Tekesiä tutummaksi, toimivammaksi ja helpommin lähestyttäväksi", voittaneen ehdotuksen suunnitellut Kari Lehkonen Mainostoimisto Cake Oy:stä kertoo.

Uusi ilme otetaan käyttöön 1.4.2013 eli samaan aikaan, kun Tekes toimii kokonaisuudessaan uudessa organisaatiossa.

Ilme-ehdotukset kommentteineen löytyvät sivulta www.tekes.fi/info/ilme

Lisätietoja

Viestintäjohtaja
Anne Palkamo
puh. 050 5577 710
anne.palkamo (at) tekes.fi