Tekesin Tempo-rahoitus uudistuu

Tempo laajenee vauhdittamaan kaikkia toimialoja, joilla on tarvetta markkinalähtöiselle ja ketterälle kehitystyölle.

Vuonna 2011 käynnistynyt Tekesin Tempo – Markkinalähtöiset mobiilipalvelut -hanke tarttui mobiilin murroksen tuomiin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Tempon ajoitus oli erinomainen, ja viimeisen muutaman vuoden aikana mobiilista on tullut todellinen globaali menestystarina. Suomalaiset ovat pärjänneet erityisen hyvin pelialalla, mutta paljon muutakin löytyy.

Alun perin Tempoa ei kohdistettu pelkästään startupeille, mutta suurin kysyntä tuli juuri niiltä. Uusi Tempo onkin suunnattu nimenomaan startupien tarpeisiin. Rahoitetuista yrityksistä moni on vielä matkalla kohti menestystä, mutta moni on myös päässyt hyvin eteenpäin.

Tempossa rahoitetuista yrityksistä Tekesin Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitukseen (NIY) ovat jatkaneet Kiosked, H2 Wellbeingin HeiHeia ja Booxmedia. Moni muukin on saavuttanut erinomaisia tuloksia.

Palaute Temposta on ollut positiivista ja moni muutakin kuin mobiilipalvelua kehittävä yritys on ollut halukas tulemaan mukaan. Uudistuneessa Tempossa ei ole enää toimialarajoituksia.

Nopeammin kansainvälisille markkinoille

Tempo rahoittaa alle kaksi vuotta vanhoja kasvuhaluisia yrityksiä. Hakijalta vaaditaan sitoutunutta tiimiä, jolla on kyky viedä yritystä nopeasti eteenpäin. Yritykseltä odotetaan yksityisen rahoittajan, kuten enkelisijoittajan mukana oloa. Yrityksen pitää kehittää täysin uudenlaista tuotetta tai palvelua, joka voidaan skaalata nopeasti kansainvälisillä markkinoilla.

Tempossa rahoitetaan projekteja, joissa korostuu markkinapalautteen kerääminen, nopeus ja kustannustehokkuus. Projekteissa uusi konsepti tuodaan asiakkaille testattavaksi, joilta palaute tuotekehityksen tueksi saadaan.

Uudistettu Tempo lähtee liikkeelle huhtikuun aikana.

www.tekes.fi/tempo