Tekes verkottaa Team Finland -tiimiä ja asiakkaita Piilaaksossa

Syyskuu Kaliforniassa pyörähti käyntiin Disrupt-konferenssilla, joka on yksi syksyn suurimmista startup-tapahtumista. Disrupt tarjosi puhujia Piilaakson teknologiayritysten kermasta. Paikalla olivat Facebookin Mark Zuckerberg, Yahoo!:sta Marissa Mayer ja Twitterin Dick Costolo.

Finpro hoiti Suomen osuutta Disruptissa osana Nordic-paviljonkia Norjan, Ruotsin, Tanskan ja Viron kanssa. Suomalaisista yrityksistä oli edustettuna BetterDoctor ja Joberate. Lisäksisuomalainen startup Vuact esitteli toimintaansa Piilaakson pääomasijoittajille pitching-tilaisuudessa, joka järjestettiin osana Nordic- startupyhteistyötä.

Heti Disrupt-tapahtuman jälkeen Aalto alumnien Bay Area Chapter polkaistiin liikkeelle Palo Altossa. Lähes 100 alumnia Yhdysvaltain länsirannikolta ja Suomesta kokoontuivat ravintola Vino Localen puutarhaan viettämään lämmintä ja lämminhenkistä iltamaa.

Aalto-alumni yhdistää opiskelijat ja yritysjohtajat

Aalto-yliopisto panostaa vahvasti kansainväliseen toimintaan, jonka tärkeänä osana on kansainvälisten alumnien aktivointi. Aalto alumni Mårten Mickos, Eucalyptus Systemsin toimitusjohtaja, piti lyhyen puheenvuoron, jossa korosti alumnien merkitystä tulevaisuuden osaajien, opiskelijoiden, auttajina ja mentoreina. Monipuolinen iltama mukaili hyvin Piilaakson henkeä, joka on vilkas sekoitus puheensorinaa, verkottumista ja poikkitieteellisyyttä.

Paikalla oli Aallon alumnien lisäksi yritysjohtajia Aalto Executive Educationin johtamisen kurssin seminaarimatkalta, Aalto Entrepreneur Societyn "Think big"-matkalle osallistuneita opiskelijoita sekä Tekesin Piilaakson toimipisteen kutsuvieraita, muun muassa Suomen uusi pääkonsuli Los Angelesissa, Juha Markkanen, Suomen San Franciscon kunniakonsuli Michel Wendell, Stanfordissa olevia suomalaisia tutkijoita sekä liikenne- ja viestintäministeriön edustajia.

Piilaakson asenne teki vaikutuksen

"Parasta antia oli tutustua Piilaakson ilmapiiriin", Kosti Talala Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:sta kiteyttää alumni-tilaisuuden antia. "Onnistumiset ja epäonnistumiset, kuinka jokin asia on breikannut, tinkimättömyys onnistumisten takana", Talala luettelee keskustelun kiinnostavimpia aiheita.

"Suhtautuminen bisneksen tekemiseen ja startupeihin on kovin toisenlaista kuin koti-Suomessa, ja kaikkea mikä liittyy asenteeseen, voi soveltaa missä tahansa suomalaisessa yrityksessä. Lisäksi rohkeus myydä ja kehittää palvelua yhdessä asiakkaiden kanssa on kokeilemisen arvoinen asia."

"Palvelukokemuksen onnistumisen määrittelee asiakas itse, joko tarpeeseen tai haluun perustuen, mutta asiakasymmärrys ja asiakkaan kuuleminen on tässä avain erinomaisuuteen. Ehkä se ei ollut vain tämän matkan ansiota, mutta käyttäjäkokemuksen korostuneisuus toi sen erityisesti esille", hän jatkaa.

Tiivistä Team Finland -yhteistyötä

Nordic-paviljonki Disrupt-tapahtumassa sekä Aallon alumnitilaisuus ovat hyviä ja konkreettisia esimerkkejä Team Finland -verkoston USA:n länsirannikon tiiviistä yhteistyöstä, jossa Tekesin ja Finpro Piilaakson toimistot, Los Angelesin pääkonsulaatti sekä San Franciscon ja Seattlen alueen kunniakonsulaatti voivat yhteisvoimin auttaa suomalaisia startup-yrityksiä sekä verkottaa Piilaakson suomalaisia tutkijoita ja yrityksiä.

Thuong Tan
Tiina Tanninen-Ahonen
Kirjoittajat työskentelevät Tekesin Piilaakson toimipisteessä.

 

Eeva Landowski