Tekes on mukana etsimässä Suomen markkinointihenkisintä insinööriä

Tekes on kumppanina Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry:n kilpailussa, jossa etsitään Suomen markkinointihenkisintä insinööriä nyt toisen kerran. Kilpailulla halutaan korostaa insinööri- ja markkinointiosaamisen yhdistämisen tärkeyttä suomalaisten yritysten kilpailukykytekijänä. Palkittava insinööri saa 10 000 euron rahapalkinnon.

Kilpailuaika on 17.6.–3.9.2013 ja kilpailuun voi ilmoittautua osoitteessa www.toinenaalto.fi. Siihen voivat osallistua kaikki diplomi-insinöörit ja insinöörit. Kisaan voi myös ilmiantaa työtovereitaan ja tuttaviaan.

Kilpailussa menestyminen perustuu vahvoihin näyttöihin: palkittavan on pitänyt innovatiivisesti ja tuloksellisesti yhdistää teknologia- ja markkinointiosaamista yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä tai käynnistää uutta yrittäjyyttä.

Insinööri- ja markkinointitaitojen yhdistelmällä Suomeen voidaan synnyttää entistä enemmän uudenlaista liiketoimintaa ja uutta yrittäjyyttä. Suomalaisissa yrityksissä on jo loistavia insinöörejä, jotka osaavat myös markkinoida. Kilpailulla halutaan nostaa heitä esiin, antaa heille tunnustusta ja kannustaa kaikkia samaan suuntaan.

Kilpailua sponsoroivat Tekesin lisäksi Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Neste Oil Oyj, Pöyry, Suomen Ekonomiliitto SEFE ry, Tekniikan akateemiset TEK ry, Teknologiateollisuus ry, Tieto Finland Oy, VTT ja Wärtsilä Finland Oy. Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö lahjoittaa palkittavalle insinöörille annettavan rahapalkinnon. Kilpailun mediakumppani on Tekniikka ja Talous.

Voittaja julkistetaan lokakuussa teknologian ja markkinoinnin seminaarissa

Kilpailun tuomarointi on kaksivaiheinen. MTL:n, Sefen ja TEK:n edustajat valikoivat kilpailijoiden joukosta short-listalle seitsemän ehdokasta. Varsinainen tuomaristo haastattelee ehdokkaat ja valitsee heistä kolme parasta. Kaikki kolme kandidaattia esitellään Toinen aalto -nimisessä teknologian ja markkinoinnin seminaarissa 1.10. 2013 Messukeskuksessa.

Seminaarissa käsitellään suomalaisten yritysten kilpailukykyä teknologian ja markkinointiosaamisen näkökulmasta. Seminaarin avaa Tekes pääjohtaja Pekka Soini ja siellä puhuvat muun muassa johtaja Leena Mörttinen EK:sta, aivotutkija Marja-Liisa Halko Aalto Yliopistosta, partneri Stephen Prentice Gartner Groupista, Jarno Limnell Stonesoftista ja kirjailija Sofi Oksanen. Tilaisuuden juontaa Peter Nyman.

Tuomaristoon kuuluvat hallituksen puheenjohtaja Anne Brunila; Kansainvälinen Kauppakamari, Ilari Kallio, kehitys- ja innovaatiojohtaja; Wärtsilä Finland Oy, henkilöstöjohtaja Hannele Jakosuo-Jansson; Neste Oil Oyj, johtaja Ari Järvelä; Tieto Finland Oy, johtaja Leena Mörttinen; EK, toimituspäällikkö Heikki Siljamäki; Tekniikka ja Talous, kehitysjohtaja Petri Kalliokoski; VTT. Tuomariston puheenjohtaja on toimitusjohtaja Eka Ruola; hasan&partners ja sihteeri toimitusjohtaja Tarja Virmala; MTL.

Kilpailuun voi ilmoittautua osoitteessa: www.toinenaalto.fi

Lisätietoja

www.toinenaalto.fi
MTL ry, toimitusjohtaja Tarja Virmala, puh. 0400 484 693