Tekes mukana ICT 2023 –ohjelmassa – ensimmäisen rahoitushaun teemana tietoturva

Tekes on mukana kymmenen vuotta kestävässä tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelmassa (ICT 2023). Sen tavoitteena on koota yhteen suomalaiset alan yritykset, yliopistot ja tutkimuslaitokset. Ohjelma sisältyy Pekka Ala-Pietilän vetämän ICT 2015 –työryhmän loppuraporttiin, jossa esiteltiin useita tapoja Suomen talouden vauhdittamiseksi tieto- ja viestintäteknologian avulla.

Tekes avaa yhteistyössä Suomen Akatemian kanssa suomalaisille yrityksille ja tutkimusorganisaatioille suunnatun haun tietoturvan tutkimukseen ja kehittämiseen. Haun ensimmäinen vaihe käynnistyy 19. marraskuuta 2013 ja päättyy 18. joulukuuta 2013. Haku on kaksivaiheinen. Hakuilmoitus julkistetaan lokakuun aikana.

Hakuaika koskee rinnakkaisia tutkimus- ja yrityshankekokonaisuuksia – yritykset voivat hakea omille erillisille tutkimus- ja tuotekehitysprojekteilleen rahoitusta Tekesistä jatkuvasti.

Suomen Akatemia ja Tekes koordinoivat ICT 2023 –ohjelmaa yhdessä. Yhteisissä hauissa Suomen Akatemia rahoittaa tutkimusorganisaatioita ja Tekes hankkeiden yritysosapuolia. 

Suomen Akatemian tiedote yhteishausta

Lisätietoja

Marko Heikkinen
marko.heikkinen(at)tekes.fi, 050 5577 773