Team Finland vie suomalaista osaamista ja innovaatioita Moskovaan

Suomi on tänä vuonna kumppanimaa Open Innovations Forumissa (OIF) 31.10.–2.11. Moskovan Crocus-keskuksessa. Tämä antaa suomalaisille yrityksille ja tutkimukselle oivallisen tilaisuuden tuoda esiin osaamistaan ja luoda uusia yhteistyösuhteita.

Kolmen päivän tapahtuma koostuu

  • laajasta korkean tason foorumista
  • näyttelystä
  • sadan nuoren yrittäjän esittäytymisestä
  • lukuisista yritystapaamisista ja korkean tason neuvotteluista

Open Innovations Forumin vaikutusvaltaisuutta kuvaa se, että sen plenary-tilaisuudessa puhuu peräti kolme pääministeriä: Venäjän Dmitry Medvedev, Suomen Jyrki Katainen ja Suomen rinnalle toiseksi kumppanimaaksi kutsutun Ranskan Jean-Marc Ayraylt.

Suomen vastuulla kumppanimaana on kaksi foorumin osuutta: toinen työ- ja elinkeinoministeriön ja Tekesin ja toinen opetus- ja kulttuuriministeriön vastuulla. Työ- ja elinkeinoministeriön ja Tekesin vastuuosiossa Jaani Heinonen ministeriöstä ja Pekka Soini Tekesistä hahmottelevat venäläisten ja ranskalaisten kollegojensa kanssa, miten kysyntä ja käyttäjät vaikuttavat innovaatioihin ja tulevaisuuden innovaatiopolitiikkaan. Videoin ryyditettävää keskustelua johdattelee Anna Sorainen. Yhteistyön konkreettisena tuloksena Pekka Soini ja Skolkovon johtaja Oleg Syutin julkistavat Tekesin ja Skolkovon välisen puiteohjelman ja rahoitushaun yritysten välisille yhteistyöprojekteille.

Pekka Soini osallistuu lisäksi paneelikeskusteluun, jossa käsitellään valtion roolia pääomasijoittajana.

Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä osuudessa Suomen Akatemian ja yliopistojen edustajat pohtivat Akatemian Marja Makarowin johdolla, miten tiedosta ja tutkimuksesta voidaan luoda uutta liiketoimintaa. Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri osallistuu tulevaisuuden koulutusta luotaavaan paneelikeskusteluun. Monia suomalaisia puhujia osallistuu foorumin muihin sessioihin.

Näyttelyssä Team Finland -toimijat esiintyvät yhteisellä osastolla. Tekesillä, Finnveralla ja Invest in Finlandilla on näyttelyssä yhteinen rahoitusklinikka. Opetus- ja kulttuuriministeriö on koonnut joukon yliopistoja ja ammattikorkeakouluja esittelemään tutkimustyönsä tuloksia ja Culminatum joukon nanoklusterin yrityksiä kertomaan osaamisestaan. Lisäksi RYM Oy, Forum Virium Helsinki ja Tekes osallistuvat Smart City -teemaan.

Tapahtumaa varten OIF järjesti kilpailun, jossa se valitsi sata lupaavinta alle 35-vuotiasta yrittäjää esittämään ideansa kansainvälisille sijoittajille. Suomesta sadan joukkoon pääsi peräti kuusi nuorta yrittäjää, joita Tekes ja Aalto-yliopisto ovat valmentaneet sijoittajaesittelyä varten. Moskovaan valitut kuusi nuorta yrittäjää ovat Pekka Laurila Aallon ICEYE:stä, Pietari Päivänen Nordic Telecom Oy:stä, Ilari Järvinen Idsens Oy:stä, Mikael da Costa Varaa.com:ista, Petri Roine Mobinance Oy:stä ja Aki Kakko Joberate Oy:stä.

www.forinnovations.org

Lisätietoja

Anne Palkamo
Tekes
puh. 050 5577 710
anne.palkamo (at) tekes.fi
www.tekes.fi