Tasavallan presidentti jakoi kansainvälistymispalkinnot

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuoden 2012 kansainvälistymispalkinnot Blanccolle, Roviolle ja L-Fashion Groupille.

Joensuulainen Blancco on noussut vuodesta 1997 alkaen tiedonhävityksen globaaliksi markkinajohtajaksi. Useita yritys- ja yrittäjyyspalkintoja voittanut Blancco on kasvanut koko 2000-luvun yli 30 prosenttia vuodessa ja tavoittelee samaa jatkossakin.

Yrityksen asiakkaina on erittäin korkeaa tietoturvatasoa edellyttäviä tahoja, kuten NATO, Yhdysvaltain puolustusministeriö sekä mm. Iso-Britannian, Saksan, Ruotsin ja Puolan puolustusorganisaatiot. Myös Euroopan parlamentti ja tietokantajätti Oracle käyttävät Blanccon ratkaisuja.

Tekes on rahoittanut Blanccon tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa. Yritys on osallistunut kahdesti Tekesin asiakkaille tarkoitettuun Global Access Program (GAP) -kansainvälistymisohjelmaan.

"Blanccoa ei olisi olemassa ilman Tekesiä", kiittää toimitusjohtaja Kim Väisänen.

Rovio on onnistunut ensimmäisenä suomalaisyrityksenä rakentamaan globaalin viihdebrändin ja laajentamaan toimintaansa uusille osa-alueille. Lahtelainen L-Fashion Group on kasvanut Suomen suurimmaksi ja kansainvälisesti menestyneimmäksi muotiteollisuusyritykseksi.

"Onnittelemme palkittuja yrityksiä. Olemme ylpeitä, että olemme pystyneet auttamaan Blanccoa ja jakamaan riskiä sen liiketoiminnan kehityksessä ja kansainvälistymisessä sekä tukemaan Roviota ja L-Fashion Groupia niiden kehityksen kriittisissä vaiheissa", Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.

Lue lisää