Suuret ja pienet kohtasivat Corporate Cleantech Venture Day -tilaisuudessa

Lahden Sibeliustaloon kokoontui 20.11.2013 yli 200 cleantech-alan toimijaa. Paikalla oli suurten yritysten ja pk-yritysten edustajia sekä joukko pääomasijoittajia ja rahoitusalan edustajia.

Lahden seudun kehitys Ladec Oy järjesti jo kahdeksannen kerran Cleantech Venture Day tapahtuman. Järjestelyihin osallistuivat myös Cleantech Scandinavia, Tekes, Sitra ja Teollisuussijoitus

Tekesin osalta järjestelyvastuu oli Green Growth -ohjelmalla. Ohjelman päällikkö Kari Herlevi sanoo, että nopeasti muuttuvassa maailmassa suuryritysten ja kasvuyritysten välinen yhteistyö on yhä tärkeämpää asiakkaiden hakiessa kokonaisratkaisuja.

Tilaisuus osoitti, että opittavaa on puolin ja toisin. Erityisesti radikaalit innovaatiot ja kasvumahdollisuudet kehittyvissä maissa haastavat yrityksiä. Näillä alueilla yhteistyömahdollisuuksia on löydettävissä.

”Suuryritykset tarjoavat myös erinomaisia kanavia pk-yrityksille globaalisti. Näihin haasteisiin Green Growth -ohjelma tulee omalta osaltaan vastaamaan tuomalla isoja ja pieniä yrityksiä yhteen näiden aihepiirien tiimoilta”, Herlevi kertoo.

Green Growth ohjelman johtoryhmän jäsen, Zenroboticsin toimitusjohtaja Juho Malmberg kiitteli tilaisuutta: ”Tilaisuuden anti oli erinomainen. Osallistujina oli paljon kiinnostavia toimijoita myös Pohjoismaiden ulkopuolelta. Verkottumisen foorumina tilaisuus toimi erittäin hyvin.”


Paneelikeskustelussa Pekka Koponen (vas.), Claus Hackman, Kari Herlevi, Mika Saariaho
ja Juho Malmberg.
Kuva: Panu Rissanen

Lisätietoja

Kari Herlevi
Puh. 029 50 55656, kari.herlevi(at)tekes.fi

Corporate Cleantech Venture Day 20.11.2013

Sanna Nuutila