Suoria tv-lähetyksiä matkapuhelinverkossa

Espoolaisen CloudStreetin palvelu pienentää merkittävästi tuotantokustannuksia ja mahdollistaa entistä useamman tapahtuman esillepääsyn. Yritys on mukana Innovation Mill -hankkeessa, jota Tekes rahoittaa.

Suoria tv-lähetyksiä voidaan tuottaa kiinteän puhelinverkon tai satelliittien välityksellä – molemmilla tavoilla on kuitenkin merkittäviä rajoituksia, kuten katvealueet ja kaluston saaminen paikan päälle. CloudStreetin ratkaisulla suorat tv-lähetykset voidaan tehdä millä tahansa matkapuhelinyhteydellä varustetulla kameralla.

Tuotantoyhtiöt voivat ostaa tarvitsemansa kapasiteetin verkosta etukäteen ja varmistaa näin lähetyksen laadun. Verkko-operaattorit voivat myydä vähemmän hyödyntämäänsä, päätelaitteesta verkkoon suuntautuvaa kapasiteettia tietyssä paikassa ja tiettynä ajankohtana.

"Työskentelemme parhaillaan molempien tahojen kanssa näiden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi. CloudStreetin priorisointiteknologia, nopeat tulevaisuuden matkapuhelinverkot (LTE) sekä uudet pienet tallennuslaitteet ja kamerat muodostavat vankan perustan suorille lähetyksille missä tahansa", kertoo toimitusjohtaja Mika Skarp.

Nokia Siemens Networksin sisällä alkunsa saanut ja sieltä omaksi yrityksekseen itsenäistynyt CloudStreet on juuri päättänyt ensimmäisen rahoituskierroksen. Rahoittajina toimivat perustajien ja yksityisten sijoittajien lisäksi Innovation Mill -hankkeen kautta VersoVentures sekä Tekes.

"Innovation Mill on auttanut CloudStreetin alkuun paljon nopeammin, kuin olisi ollut mahdollista ilman sitä. Se on tuonut hyvän rakenteen ja suunnitelman siihen, miten startup-yritystä voidaan Suomessa kehittää ja saadaan innovaatiojärjestelmässämme eteenpäin."

Innovation Mill -hankkeessa luodaan uusia yrityksiä, tuotteita ja palveluja. Tähän päästään hyödyntämällä ja kaupallistamalla mukana olevien suuryritysten vapauttamia liikeideoita ja teknologioita. Tekes on rahoittanut Innovation Milliä vuodesta 2009. Hyvien tulosten perusteella Tekes teki kesällä 2012 päätöksen jatkaa toimintaa Ideat Kiertoon -hankkeen puitteissa. Siinä ovat mukana Nokia, Nokia Siemens Networks, Metso, Kemira, Wärtsilä ja Rautaruukki.

Lue lisää

Kaj Nordgren