”Suomi robottikierrätyksen edelläkävijä koko maailmassa”

Lassila & Tikanoja Oyj ja ZenRobotics Oy ovat sopineet ZenRobotics Recycler -järjestelmän toimituksesta L&T:n Keravan kierrätyslaitokselle. Järjestelmän avulla laitoksen kierrätysaste paranee entisestään.

ZenRobotics Recycler on uudenlainen, robotteihin perustuva kierrätysjärjestelmä, joka tunnistaa ja poimii jätevirrasta kierrätyskelpoiset materiaalit turvallisesti ja tehokkaasti.

"ZenRoboticsin syksyn toimitukset kohdistuvat kotimaahan. Vuoden loppuun mennessä rakennamme järjestelmän Lassila&Tikanojan Keravan laitokselle sekä SITA Suomi Oy:lle kolmen robotin järjestelmän", kertoo kaupallistamisjohtaja Rainer Rehn.

"Näiden toimitusten myötä Suomi on robottikierrätyksen edelläkävijä koko maailmassa: Viikin koelaitos mukaan lukien Suomessa on käytössä yhteensä jo viisi kierrätysrobottia", Rehn jatkaa.

Tekes on myöntänyt ZenRoboticsille tutkimus-, tuotekehitys- ja innovaatiorahoitusta Kestävä yhdyskunta -ohjelmassa sekä Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusta (NIY). Yritys on myös mukana Tekesin ja Finnveran Vigo-kiihdyttämöohjelmassa.

Lue lisää

Lassila & Tikanoja hankkii ZenRobotics Recycler -järjestelmän Keravan kierrätyslaitokselleen

ZenRoboticsille 13 miljoonan euron pääomasijoitus

ZenRobotics Euroopan innovatiivisin ympäristöalan yritys

 

Sanna Nuutila