Suomen teknologiakasvajat kovaa valuuttaa kansainvälisestikin

Deloitten Technology Fast 500 EMEA -listalla suomalaiset kasvuraketit iLOQ ja MultiTouch voittivat oman sektorinsa. Koko listan voitto meni Ranskaan.

Suomalaiset yritykset menestyivät edellisvuosia paremmin Fast 500 EMEA- listalla (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka). Suomen Technology Fast 50 -listauksen voittaja, elektromekaanisia lukkoja valmistava iLOQ oli nopeimmin kasvanut (kasvuprosentti 7 379) greentech-yritys ja pääsi sijalle 14. Suomen kakkonen, monikosketusnäyttöjen valmistaja MultiTouch (4 024 %) voitti tietokoneet ja oheislaitteet -sektorin yltäen sijalle 31.

Tekes on rahoittanut voittoisan suomalaiskaksikon tutkimusta ja tuotekehitystä. Kasvua ja kansainvälistymistä on kiihdytetty Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoituksella (NIY). Sadan nopeimman EMEA-kasvajan joukkoon ylsi viisi muutakin suomalaista yritystä, joista useaa Tekesin rahoitus on vauhdittanut kasvamaan kansainvälisille markkinoille.

Koko Technology Fast 500 EMEA -listauksen voitti digitaaliseen elokuvan tekemiseen erikoistunut ranskalainen YMagis liikevaihdon kasvuprosentilla 59 096.

Lue lisää

Kaj Nordgren