Suomeen uusi pääomasijoitusrahasto

Vigo-yrityskiihdyttämö Royale Majestics on kerännyt pääomasijoitusrahaston.

Rahasto tekee sijoituksia suomalaisiin muoti- ja muotoilualojen kasvuyrityksiin pyrkien toimimaan kohdeyritysten perustajien rinnalla operatiivisesti.

Yhtiö on kerännyt tähän mennessä muutaman miljoonan euron kokoisen rahaston, jossa sijoittajina ovat suomalaisia perheyrityksiä, muita yksityisiä sijoittajia, perustajat ja valtion sijoitusyhtiö Finnvera. Nyt lokakuussa avatun Royal Majestics Fashion & Design Fund I Ky -rahaston kokoa on tarkoitus kasvattaa tulevina kuukausina viiteen miljoonaan euroon. Rahaston sijoitusaika on noin kolme vuotta ja toiminta-aika kahdeksan vuotta.

Royal Majestics on Vigo-ohjelman kiihdyttämöistä. Vigo on työ- ja elinkeinoministeriön perustama ohjelma, jota Tekes hallinnoi. Ohjelman tavoitteena on synnyttää Suomeen nuoria kasvuyrityksiä auttavia kiihdyttämöitä.

Tällä hetkellä Vigo-kiihdyttämöitä on yhdeksän kappaletta. Kiihdyttämöt auttavat kohdeyrityksiään pääsemään nopeaan kasvuun.

Tähän mennessä pääomasijoitusrahaston on perustanut Vigo-kiihdyttämöistä Lifeline Ventures, ja Cleantech Invest ovat kertoneet keränneensä pääomasijoitusrahaston.

Vigo-kiihdyttämöohjelma