Suomalaisteknologia vauhdittaa supersuosittua pelisarjaa

Helsinkiläisen Umbra Softwaren teknologia piilottaa automaattisesti sen, mitä pelaaja ei näe. Näin pelien kehitys nopeutuu ja ne pyörivät paremmin raskaan laskentatyön keventyessä.

Yksi maailman suosituimmista pelisarjoista, Call Of Duty, hyödyntää Umbran teknologiaa uusimmassa osassaan Ghostsissa. Miljardien arvoinen brändi on arvokas sulka suomalaisyritykselle. Umbra ilmoitti hiljattain teknologiansa olevansa mukana myös klassisen sci-fi-roolipelin Deus Exin tulevassa Universe-osassa.

Umbran tuotekehitys tapahtuu Helsingissä. Valtaosa liiketoiminnasta tulee Yhdysvalloista ja Euroopasta. Viime vuosina rakennettu pitkäaikainen suhdetoiminta ja referenssit ovat tuottaneet tulosta. Moni alan merkittävimpiin kuuluva pelistudio käyttää Umbran teknologiaa tulevissa projekteissaan. Näihin kuuluvat mm. amerikkalaiset Bungie ja Epic Games, hollantilainen Guerrilla Games ja suomalainen Remedy.

Umbra panostaa jatkossa pelien lisäksi teknologiansa viemiseen muille raskasta 3D-grafiikkaa käyttäville aloille, kuten arkkitehtuuriin ja rakennusalalle. Tekesin rahoituksella Umbra on kehittänyt teknologiaansa pitkäjänteisesti ja panostanut sen optimointiin seuraavan sukupolven konsoleille. Tekesin avulla on myös laajennettu asiakaskuntaa mm. automatisoimalla markkinointia, tuotekehitystä ja tuotetukea.

Lue lisää

Kuva: Activision

Kaj Nordgren